• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministrs informē par situāciju Irākā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2004., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88533

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidentes vizīte Apvienotajā Karalistē

Vēl šajā numurā

13.05.2004., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministrs informē par situāciju Irākā

IRAKA2.PNG (108386 bytes)
Tikšanās ar Polijas Daudznacionālās divīzijas ģenerālmajoru Mečislavu Bjenieku
Foto no Aizsardzības ministrijas arhīva

Vakar, atgriezies no vizītes Irākā, aizsardzības ministrs Atis Slakteris informēja par iespaidiem Latvijas karavīru dislokācijas vietā un gaisotni reģionā.

Irākas vizītes laikā A. Slakteris piedalījies Polijas spēku vadītās Daudznacionālās divīzijas operatīvās plānošanas sanāksmē un vairākkārt ticies ar divīzijas komandieri ģenerālmajoru Mečislavu Bjeneku. Allhillas militārajā bāzē, kur izvietoti 105 starptautiskās miera nodrošināšanas operācijas Latvijas kontingenta rotas karavīri, A. Slakteris ticies ar bataljona komandieri Pjotru Patalongu. Viņš paudis atzinību par mūsu valsts karavīru profesionālo sagatavotību.
Tieši izaugsmi profesionālajā ziņā reāla karalauka apstākļos un atzīstamu citu valodu apguves līmeni ministrs atzīmēja kā vienu no būtiskākajiem mūsu karavīru ieguvumiem no dalības miera uzturēšanā Irākā. Ministrs pastāstīja, ka karavīri ir ļoti labā psiholoģiskās sagatavotības līmenī, kā arī pie labas veselības un nodrošināti ar labiem sadzīves apstākļiem. Latvijas militārpersonām esot arī izveidojušās Irākas apstākļiem labas attiecības ar vietējiem iedzīvotājiem. Daudzi irākieši miera uzturētāju klātbūtni vērtējot pozitīvi un atzīstot, ka tas nodrošina kārtību viņu valstī. Savukārt grupējumus, kuri veic uzbrukumus ārvalstu militārajiem spēkiem, vietējie izdzīvotāji lielākoties neatbalsta un uzskata par bandītiem, pastāstīja A. Slakteris.
Tiekoties ar mūsu valsts karavīriem, ministrs pasniedzis gan apbalvojumus, gan vēstules un sūtījumus no viņu piederīgajiem Latvijā. Karavīri saņēmuši arī Latvijas komandas spēļu ierakstus Pasaules čempionātā hokejā un aizsardzības spēku vadības sarūpētās dāvanas. Latvijas rotu Allhillas bāzē apmeklējuši arī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Juris Dalbiņš un Nacionālo bruņoto spēku štāba priekšnieks pulkvedis Juris Kiukucāns.

Guntars Laganovskis, “LV”
guntars.laganovskis@vestnesis.lv  

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!