• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latviešu jauniešu redzeslokā Eiropas kultūras mantojums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2004., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88287

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas pārtikas ražotājiem Viļņā starptautiskais zelts!

Vēl šajā numurā

07.05.2004., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latviešu jauniešu redzeslokā Eiropas kultūras mantojums

Jau trešo gadu Latvija piedalās Eiropas Padomes rīkotajā starptautiskajā jauniešu fotokonkursā “Kultūras mantojums fotogrāfijās”. Sestdien, 8.maijā, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Informācijas centrā tiks atklāta nacionālās atlases labāko darbu izstāde.

IEVA.PNG (122727 bytes)
Foto: Ieva Upeniece
SABINA.PNG (127262 bytes)
Foto: Sabīne Grigorjeva

Pagājušā gada nacionālās atlases uzvarētāju

Ievas Upenieces un Sabīnes Grigorjevas darbi.

Atlasi organizē Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija. Konkursā var piedalīties jaunieši vecumā līdz 23 gadiem. Tā kā jauniešu atsaucība ir liela, šogad darbu atlase notika divās kārtās, un izstādē būs aplūkojami 200 darbi. Tāpat kā pērn, diviem nacionālās atlases uzvarētājiem būs iespēja doties uz konkursa nobeiguma pasākumu Barselonā, Spānijā.
Konkursā piedalās jaunieši no visas Latvijas. Visplašāk pārstāvēta ir Rīga, Liepāja, Kuldīga, Daugavpils un Jēkabpils.
Darbus vērtē fotogrāfi un kultūras mantojuma speciālisti. Tiek ņemts vērā gan tas, kādu objektu autors izvēlējies, gan viņa personiskā attieksme pret to. Žūrija pievērš uzmanību ne tikai tam, cik skaista pils attēlā parādīta, bet arī tam, vai autors pamanījis kādu īpašu detaļu, vai varbūt ir kāds neparastāks redzējums.
Pagājušā gada oktobrī nacionālās atlases uzvarētājām Ievai Upeniecei un Sabīnai Grigorjevai bija iespēja doties uz starptautiskā jauniešu fotokonkursa nobeiguma pasākumu Barselonā, kurā piedalījās 135 jaunieši no dažādām Eiropas valstīm. Bija ekskursijas pilsētā un izbraukumi ārpus tās. Notika pieņemšana pie Katalonijas prezidenta valdības pilī, kur varēja noklausīties arī zvanu koncertu. Divas dienas tika organizētas fotografēšanas darbnīcas: sadalījušies vairākās grupās, jaunieši devās uz kādu objektu, kur stundu vai pusotru fotografēja. Tādējādi mēs iepazinām Barselonas tirgu – La Boqueria, kas ir viens no vecākajiem Spānijā, un Barselonas olimpisko ciematu.
Barselonā pavadījām veselu nedēļu. Apbrīnojām jūgendstila kvartālus, īpaši izcilā spāņu arhitekta Antonio Gaudi projektētos namus, viņa vērienīgi iesākto Svētās Ģimenes katedrāli, kas joprojām tiek celta, un pasakaino Guel parku. Mūsu jauniešiem tā bija lieliska iespēja tikties ar citu Eiropas valstu vienaudžiem, iegūt jaunu pieredzi un draugus.
Starptautiskais fotokonkurss jauniešiem “Kultūras mantojums fotogrāfijās” notiek jau devīto gadu. Tas iekļaujas Eiropas kultūras mantojuma dienu programmā, kuras galvenā doma ir “Eiropa – kopīgs mantojums”.

Kristīne Geile

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!