• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai ražīgs darbs EK pārstāvniecībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2004., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas jampadrača centrā paliek Laimīgās Nērosas zīme

Vēl šajā numurā

03.05.2004., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai ražīgs darbs EK pārstāvniecībai

Latvijai kļūstot par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti, darbu mūsu valstī sākusi Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecība, kas aizstāj 1996.gada februārī izveidoto Eiropas Komisijas delegāciju Latvijā, informē EK pārstāvniecības Latvijā preses sekretāre Inese Stepiņa. Tas ir, pēc astoņu gadu darba EK delegācija Latvijā slēgta.
EK delegācijas Latvijā vadītājs Endrū Rasbašs, kurš turpina darbu arī EK pārstāvniecības vadīja amatā, uzsver: “Es vēlētos pateikties delegācijas darbiniekiem par viņu uzcītību un smago darbu astoņu gadu garumā. Viņi var būt lepni ar paveikto, palīdzot Latvijai sagatavoties nozīmīgajam solim, pievienojoties Eiropas Savienībai.”
EK visās Eiropas Savienības dalībvalstīs ir savi biroji, kas tiek saukti par pārstāvniecībām. Tās ir Preses un komunikācijas ģenerāldirektorāta sastāvdaļa, kas sniedz atbalstu visām Komisijas struktūrvienībām.
Bet kāda ir to sūtība? “Komisijas uzdevums ir aizstāvēt 25 Eiropas valstu un visu tās 450 miljonu pilsoņu kopējās intereses. Lai to paveiktu, EK ir jādzird, kādas ir Latvijas un tās iedzīvotāju vēlmes un prioritātes. Tas ir viens no svarīgākajiem iemesliem, kāpēc Komisija izveido pārstāvniecības katrā dalībvalstī. Otrs iemesls ir tas, ka Eiropas pilsoņiem ir jāzina, ko dara Komisija. To nevar nodrošināt tikai no Briseles. Informācija jāsniedz arī šeit, Latvijā, un latviešu valodā,” pārstāvniecību nepieciešamību raksturo I.Stepiņa.
Viens no svarīgākajiem pārstāvniecības darbības virzieniem ir pārstāvēt EK Latvijā. Tas nozīmē sadarbību ar valsts un reģionālajiem plašsaziņas līdzekļiem un to analīzi, skaidrojot un pamatojot Komisijas darbību. Tikpat būtiski darbības virzieni ir informēt EK par Latvijas politisko, ekonomisko un sociālo attīstību, kā arī nodrošināt vispārējas informācijas pieejamību par ES Latvijas iedzīvotājiem sadarbībā ar bibliotēkām, informācijas centriem un citiem informācijas sniedzējiem. Protams, arī palīdzēt Eiropas Komisijai īstenot informatīvas programmas par aktuālām tēmām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!