• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Desmit dienās cauri Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2004., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/88152

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kas mainījies 1. maijā

Vēl šajā numurā

03.05.2004., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Desmit dienās cauri Latvijai

Latvijā kopš 30.aprīļa viesojas desmit Eiropas Parlamenta (EP) administrācijas darbinieki. Viņu vizītes mērķis ir aktualizēt gan parlamenta darbību, gan EP vēlēšanas, līdz kurām atlicis nedaudz vairāk par mēnesi. Viesi mūsu valstī uzturēsies līdz 9.maijam.
Viņi ciemojās gan Rīgā, gan arī apceļo Latviju speciāli noformētā busiņā, piedaloties Eiropas Komisijas pārstāvniecības “Eironams” pasākumos vairākās Latvijas pilsētās, informē EP Informācijas biroja Latvijā pārstāve Dace Dravniece. Administrācijas darbinieki tiksies ar dažādām iedzīvotāju mērķgrupām, piemēram, pašvaldību darbiniekiem, sabiedrisko organizāciju aktīvistiem, Latvijas augstskolu studentiem.
“Eironams”, kas savu darbību uzsāka pērn, ir liela piepūšama telts, kurā ir pieejami informatīvie materiāli par Eiropas Savienību (ES). Tajā pie ekspertiem iespējams noskaidrot atbildes uz dažādiem jautājumiem, kā arī iesaistīties diskusijās. Apmeklēt “Eironamu” tiek aicināti gan vecāki, gan bērni. Kamēr pieaugušajiem būs iespēja iegūt informatīvus materiālus, bērni varēs mēģināt salikt Latvijā lielāko puzli – Eiropas karti. Šajās dienās “Eironams” apceļos senās Latvijas pilsētas, dodot iespēju katram saņemt informatīvus materiālus par ES, atbildes uz jautājumiem, kā arī piedalīties konkursā. Eiropas dienu laikā “Eironams” viesosies Daugavpilī, Ludzā, Liepājā, Kuldīgā, Jelgavā un Limbažos. Apmeklētāji varēs iepazīt visas ES dalībvalstis, no informatīvajiem plakātiem uzzināt par kopienas izveidi, tās darbību un mērķiem, kā arī iegūt noderīgu informāciju par iespējām strādāt, mācīties, ceļot un dzīvot paplašinātajā Savienībā.
1.maijā EP darbinieku dienaskārtība bija ļoti noslogota. Galvaspilsētā viņi piedalījās vairākos pasākumos, kas veltīti Eiropas Savienības paplašināšanās dienai. Svētdien parlamenta administrācijas pārstāvji devās uz Latgali un viesojās Daugavpilī, kur piedalījās “Eironama” pasākumā, bet šodien, 3.maijā, – Ludzā. Tālākais ceļš ved uz Kurzemi – 4.maijā plānota viesošanās Liepājā, 5.maijā – Kuldīgā, bet 6.maijā – Jelgavā.
Šī vizīte Latvijā ir viena no EP informatīvās priekšvēlēšanu kampaņas aktivitātēm, kuras ietvaros uz katru no desmit jaunajām Eiropas Savienības dalībvalstīm dodas desmit parlamenta darbinieki desmit dienu ilgās vizītēs.
Interesanti iecerēts vizītes noslēgums. Proti, 9.maijā, simboliski noslēdzot Eiropas nedēļas aktivitātes un sākot priekšvēlēšanu informācijas kampaņu, Rīgā, Stacijas laukumā, tiks atklātas vides mākslas instalācijas “Lidojums uz Eiropu”. Instalāciju mērķis ir mudināt ikvienu vēlētāju izmantot savas jaunās tiesības piedalīties Eiropas Savienības procesos.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!