• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar visuredzošo aci pret kontrabandu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2004., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87714

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gaismaspils UNESCO redzeslokā

Vēl šajā numurā

28.04.2004., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar visuredzošo aci pret kontrabandu

Amerikas Savienotās Valstis (ASV) Latvijai plāno dāvināt mobilo kravas un automašīnu pārbaudes sistēmu jeb kravu skeneru, tikšanās laikā otrdien, 27.aprīlī, finanšu ministru Oskaru Spurdziņu informēja ASV ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons.
Finanšu ministrs pateicās vēstniekam par ASV atbalstu Latvijai un arī par konkrēto dāvinājumu, jo šī būs ļoti noderīga iekārta, kas tiks uzstādīta uz Latvijas austrumu robežas un palīdzēs Latvijas cīņā pret kontrabandu. “Šo dāvinājumu nav iespējams pārvērtēt, to iespējams tikai novērtēt. To, cik noderīga Latvijai būs šī iekārta, apliecina fakts, ka arī Valsts ieņēmuma dienesta plānos šim gadam jau bija iegādāties kravu skeneru.”
Ar skeneru iespējams pārbaudīt konteineru un citu kravu saturu robežkontroles punktā, konstatējot, vai kravā nelikumīgi netiek pārvietoti ieroči, narkotikas un citas kontrabandas preces. ASV ir ieinteresētas atbalstīt Latvijas tāpat kā citu valstu cīņu pret nelegālu preču pārvietošanu un kontrabandu, īpaši cīņas pret terorismu kontekstā, uzsvēra ASV vēstnieks. Dāvinājuma komplektā ietilps arī Latvijas speciālistu mācības darbam ar šo iekārtu.
Sarunas laikā ASV vēstnieks interesējās arī par Latvijas gatavību veterināro kravu kontrolei ostās īpaši Rīgas ostā un uz dzelzceļa. Ministrs informēja vēstnieku, ka sadarbībā ar Zemkopības ministriju Rīgas ostā ir rasts pagaidu risinājums, kas gan nespēs nodrošināt visas kravu plūsmas kontroli, un pilnībā Eiropas Savienības prasībām atbilstošs veterinārās robežkontroles punkts Rīgas ostā varētu sākt darboties tikai šā gada rudenī.

Finanšu ministrijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!