• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
SLUDINĀJUMI UN REKLĀMA. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.1996., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

UZŅĒMUMU REĢISTRA ZIŅAS

Vēl šajā numurā

11.09.1996., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

SLUDINĀJUMI UN REKLĀMA

NACIONĀLĀ RADIO UN TELEVĪZIJAS PADOME
informē

ka konkursam apraides atļaujas (licences) saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai 87,5 — 108 MHz UIV diapazonā Mazsalacā pieteicies viens pretendents — Andra Laužņa individuālais uzņēmums "Radio Mazsalaca".

Adrese — Avotu 13, Mazsalaca, LV-4215.

Pašreiz "Radio Mazsalaca" raida 66,12 MHz UIV diapazonā. Jaunā frekvence ļautu aptvert Mazsalacas pilsētu un apkārtējos pagastus un uzlabot raidīšanas kvalitāti. Paredzēts raidīt 20 — 24 stundas diennaktī. Oriģinālprogrammu no 20 procentiem plānots pakāpeniski palielināt līdz 40 procentiem, bet pārējo raidlaiku aizpildīs ar apmaiņas ceļā iegūtiem raidījumiem, jeb arī saņemot atskaņošanas tiesības no materiālu autoriem.

Mērķi: palīdzēt iedzīvotājiem orientēties un adoptēties strauji mainīgajos ekonomiskajos apstākļos, popularizēt kultūras vērtības, nostiprināt pašvaldību struktūru saikni ar iedzīvotājiem, informēt tos par mūzikas un citām aktualitātēm.

Auditorija: visu paaudžu radioklausītāji bez noteiktas virzības uz kādu no sabiedrības daļām.

Programma paredzēta valsts valodā. Programmas informatīvo daļu veidos ziņu bloki, intervijas, mūzikas jaunumi, padomi mājsaimniecēm, kristīgie raidījumi. Izklaidējošo daļu veidos mūzika, viktorīnas, aptaujas, konkursi, telefonakcijas. Jau ir izveidojusies sadarbība ar kultūras dzīves organizatoriem, skolām, bibliotēkām, kā arī ar lielāko daļu no Latvijas mūzikas izdevniecībām.

Finansiālais nodrošinājums paredzēts no audiokasešu izplatīšanas, kā arī piesaistot reklāmdevējus un slēdzot sadarbības līgumus ar citām firmām.

NACIONĀLĀ RADIO UN TELEVĪZIJAS PADOME
informē

ka konkursam apraides atļaujas (licences) saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai reģionālajā radiotīklā Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Ventspils, Talsu un Tukuma rajonā saņemti trīs pieteikumi. Par konkursa noteikumiem atbilstošiem Padome atzinusi divus pieteikumus.

Apraides atļauju vēlas saņemt:

1. Juridisku personu apvienība, ko veido Valsts bezpeļņas SIA "Latvijas Radio", Ventspils pilsētas Dome un a/s "Kurzemes piens". Paredzētais radiostacijas nosaukums: SIA "Kurzemes radio". Atrašanās vieta - Kuldīga.

Darbības virzieni: operatīva un centralizēta radio ziņu dienesta darbība Kurzemē; Informācijas apmaiņa par notikumiem reģionā; reklāmas aktivitāšu plānošana un reklāmas piedāvājumu apkopošana; reklamēšanas iespēju, autortiesību un distribūcijas jautājumu risināšana sadarbībā ar Latvijas Radio; fonotēkas veidošana; audioierakstu studijas pakalpojumi.

"Kuzemes radio" programma tiks orientēta uz plašu mērķauditoriju vecumā no 20 līdz 60 gadiem. Pamatprincipi: informēt, izglītot, izklaidēt.

Attīstoties reģionālajam radio, radīsies iespēja veidot reģionālo mediju operatīvas informācijas sistēmu.

"Kurzemes radio" funkcionēs kā SIA ar jauktu kapitālu. Dibinātāji cer, ka tas spēs piesaistīt reklāmdevējus, komercraidījumu un citu programmu pasūtītājus un rast citus darbības finansēšanas avotus. "Latvijas Radio" piedalās SIA "Kurzemes radio" dibināšanā ar ieguldījumu 60 procentu apmērā no kopējā statūtu fonda.

2. Liepājas radio "FM 102" un Ēriks Niedra.

SIA "Radio FM 102" dibināts 1994.gada 14.jūnijā; adrese: Liepājā, Peldu ie!ā 1/5, LV-3401. Uzņēmuma dibinātājs un vienīgais īpašnieks - Uldis Akselrods.

Ēriks Niedra - LR pilsonis, dzīvo Rīgā, Cēsu ielā 12, dz.4.

Paredzētais radiostacijas nosaukums: "Ekspressradio". Tā iecerēta kā moderni aprīkota, jaunas mūzikas un operatīvas informācijas pārpilna radiostacija, kura informēs klausītājus par aktualitātēm, nevis balstoties uz centrālo ziņu aģentūru materiāliem, bet gan vācot informāciju patstāvīgi, ar plaša "Ekspressradio" korespondentu tīkla palīdzību. Mūzikas jomā iecerēts European Hit Radio formāts ar plašu Latvijas kolektīvu izpildīto skaņdarbu pārstāvniecību. Nedēļas nogalēs muzikālais formāts kļūs daudzveidīgāks.

"Ekspressradio" tiks veidots uz darbojošās Liepājas radio "FM 102" bāzes, kas samazinās izdevumus un sagatavošanās etapa laiku. Tīkla izveidošanu paredzēts pabeigt līdz 1997.gada oktobrim.

NACIONĀLĀ RADIO UN TELEVĪZIJAS PADOME
LĒMUMS Nr.144

1996.gada 22.augustā

Par reģistrācijas apliecības izsniegšanu kabeļtelevīzijas sistēmu izmantošanai Saldus rajona sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "ARTS"

Padomes priekšsēdētājs O.Rubenis

NACIONĀLĀ RADĪO UN TELEVĪZIJAS PADOME
LĒMUMS Nr.152

1996. gada 26. augustā

Par konkursa rezultātiem apraides atļaujas (licences) saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai 105,8 MHz UĪV diapazonā Liepājā.

Pamatojoties uz Radio un teievīzijas likuma 12.pantu, 49.panta ceturto daļu, kā arī vadoties no Padomes 1996.gada 23.marta lēmuma nr.36 "Par konkursa izsludināšanu apraides atļaujas (licences) saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai Liepājā 105,8 MHz UĪV diapazonā," Padome

nolemj:

1. Par konkursa uzvarētāju apraides atļaujas (licences) saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai 105,8 MHz UĪV diapazonā Liepājā atzīt viena īpašnieka SIA "Radio FM 102".

2. Apraides atļauju SIA "Radio FM 102" izsniegt pēc uzņēmējsabiedrības reģistrācijas apliecības, raidorganizācijas statūtu, kancelejas nodevas Ls 66 apmērā, nomaksu apliecinoša dokumenta, kā arī Valsts elektrosakaru inspekcijas atļaujas iesniegšanas Padomē.

3. Lēmuma par konkursa rezultātiem tekstu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", Liepājas rajona laikrakstā, kā arī nosūtīt vienas personas SIA "Radio FM 102".

4. Uzdot vienas personas SIA "Radio FM 102" pārtraukt raidīšanu 102,2 MHz UĪV diapazonā, viena mēneša laikā pēc raidīšanas uzsākšanas 105,8 MHz UĪV diapazonā.

Padomes priekšsēdētājs O.Rubenis

NACIONĀLĀ RADIO UN TELEVĪZIJAS PADOME
LĒMUMS Nr.149

1996. gada 26. augustā

Par televīzijas raidorganizācijai SIA "KS VIDEO" izsniegtās apraides atļaujas Nr. TA-002 anulēšanu.

Pamatojoties uz Radio un televīzijas likuma 40.panta pirmās daļas otro punktu, 40.panta piekto daļu, kā arī vadoties no Latvijas Valsts radio un televīzijas centra informācijas par televīzijas raidorganizācijas SIA "KS VIDEO" izmantojamā raidlaika apjomu un SIA "KS VIDEO" 1996.gada 26.jūlija iesniegumu Nr.01-021 Latvijas Valsts radio un televīzijas centra direktoram, Padome nolemj:

1. Par piešķirtā raidlaika neizmantošanu pilnībā anulēt ar Padomes 1996.gada 12.jūnija lēmumu Nr.57 televīzijas raidorganizācijai SIA "KS VIDEO" izsniegto apraides atļauju Nr.TA-002.

2. Publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" paziņojumu par televīzijas raidorganizācijai SIA "KS VIDEO" izsniegtās apraides atļaujas Nr. TA-002 anulēšanu.

3. Informēt Latvijas Republikas Tieslietu ministriju par televīzijas raidorganizācijai SIA "KS VIDEO" izsniegtās apraides atļaujas Nr.TA-002 anulēšanu.

Padomes priekšsēdētājs O.Rubenis

NACIONĀLĀ RADIO UN TELEVĪZIJAS PADOME
LĒMUMS Nr.153

1996. gada 26. augustā

Par konkursa apraides atļaujas saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai 87,5-108 MHz UĪV diapazonā Alūksnē norises pārtraukšanu un atzīšanu par nenotikušu.

Izskatījusi vienīgā konkursa dalībnieka SIA "Grafikas studija" pieteikumu konkursam apraides atļaujas saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai 87,5-108 MHz UĪV diapazonā Alūksnē, pamatojoties uz Radio un televīzijas likuma 12.pantā un 49.panta ceturtajā daļā ietvertajām tiesību normām, kā arī vadoties no Padomes 1996.gada 7.marta lēmuma Nr.17, Padomes 1996.gada 20.maija lēmuma Nr.35, un Radio un televīzijas likuma 11 .panta piektās daļas nosacījumu nepilnīgas izpildes fakta konstatācijas,

Padome

nolemj:

1. Pārtraukt konkursa apraides atļaujas (licences) saņemšanai komercradio programmas izplatīšanai 87,5-108 MHz UIV diapazonā Alūksnē norisi un atzīt to par nenotikušu.

2. Divdesmit četru dienu laikā atmaksāt vienīgajam konkursa dalībniekam SIA "Grafikas studija" drošības naudas iemaksu.

3. Lēmuma tekstu par konkursa norises pārtraukšanu un atzīšanu par nenotikušu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", Alūksnes rajona laikrakstā, kā arī izsūtīt konkursa dalībniekam.

Padomes priekšsēdētājs O.Rubenis

NACIONĀLĀ RADIO UN TELEVĪZIJAS PADOME
LĒMUMS Nr.162

1996. gada 29. augustā

Par 1996.gada 23.maijā, ar Padomes lēmumu Nr.37 izsludinātā konkursa apraides atļaujas (licences) saņemšanai televīzijas programmas izplatīšanai 7.televīzijas programmu izplatīšanas kanālā Rīgā norises pārtraukšanu un atzīšanu par nenotikušu.

Izskatījusi konkursa dalībnieku pieteikumus konkursam apraides atļaujas (licences) saņemšanai televīzijas programmas izplatīšanai 7. televīzijas programmu izplatīšanas kanālā Rīgā, Padome konstatēja, ka neviens no konkursa dalībniekiem savos pieteikumos dokumentāri neapliecina gatavību pildīt konkursa īpašo noteikumu 2.5 punkta nosacījumus par līdzekļu ieguldīšanu raidītāja tehniskā stāvokļa uzlabošanā, kā ari nav izpildījis Radio un televīzijas likuma l l.panta piektās daļas otrā punkta nosacījumu. Vadoties no iepriekšminētā, Padomes 1996.gada 29.aprīļa lēmuma Nr.29 un Latvijas Valsts radio un televīzijas centra sniegtās informācijas par 7.televīzijas programmu izplatīšanas kanāla Rīgā tehnisko stāvokli, Padome

nolemj:

1. Pārtraukt konkursa norisi par apraides atļaujas (licences) saņemšanu televīzijas programmas izplatīšanai 7.televīzijas programmu izplatīšanas kanālā Rīgā un atzīt to par nenotikušu.

2. Četrpadsmit dienu laikā atmaksāt konkursa dalībniekiem drošības naudas iemaksas.

3. Noteikt 1996.gada 31.decembri par apraides atļauju derīguma beigu termiņu sekojošām televīzijas raidorganizācijām:

3.1 Latvijas -Vācijas SIA "TELE 1";

3.2 Reklāmas aģentūrai "PROVID", SIA;

3.3 Reklāmas firmai - studijai "Prizma-prim" SIA Rīga;

3.4 Rīgas Kurzemes raj. Pašvaldības bezpeļņas uzņēmumam "KULTŪRAS UN ATPŪTAS CENTRS IMANTA";

3.5 SIA "Televīzijas sabiedrība NTV-5";

3.6 SIA "IGE";

3.7 SIA "PRESTO";

3.8 SIA "LEGATS";

3.9 SIA "VIDEOATMIŅA";

3.10 A.Vite individuālajam uzņēmumam - Informācijas un kultūras radošajai studijai "IK BALTICA'.

3.11 Žēlsirdības un labdarības misijai SIA "GAISMA";

4. Publicēt lēmuma tekstu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Padomes priekšsēdētājs O.Rubenis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!