• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2004. gada 22. aprīļa sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2004., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87527

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2004. gada 22. aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

23.04.2004., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2004. gada 22. aprīļa sanāksmē

Aizsardzības ministrija
— pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu “Grozījumi Alternatīvā dienesta likumā”.
Atbilstoši Alternatīvā dienesta likumam alternatīvā dienesta ilgums ir 24 mēneši. Personām, kuras ieguvušas augstāko izglītību, alternatīvā dienesta ilgums ir 18 mēneši. Saskaņā ar Obligātā militārā dienesta likumu obligātā aktīvā militārā dienesta ilgums ir 12 mēneši.
Izvērtējot iepriekš minētos tiesiskos apstākļus, ANO Cilvēktiesību komiteja 2003.gada 6.novembra secinājumos norādīja, ka alternatīvā dienesta ilgums ir ilgāks nekā obligātā militārā dienesta ilgums un līdz ar to tas neatbilst Starptautiskā pakta par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām 18.panta prasībām. ANO Cilvēktiesību komiteja secināja, ka atšķirīgu alternatīvā dienesta un obligātā militārā dienesta izpildes termiņu pastāvēšana ir diskriminējoša.
Likumprojekts paredz alternatīvā dienesta ilguma samazināšanu līdz vienam gadam.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Satiksmes, Veselības ministrijā, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariātā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Nevalstisko organizāciju centrā, Valsts kancelejā.

Izglītības un zinātnes ministrija
— pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Studējošā personas lietas noformēšanas kārtība”.
Ministru kabinets 2004.gada 6.janvārī Satversmes 81.panta kārtībā pieņēma grozījumus Augstskolu likumā, kas stājās spēkā 2004.gada 10.janvārī, un tajos ir iekļauts deleģējums Ministru kabinetam noteikt studējošā personas lietas noformēšanas kārtību.
Noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā noformējama studējošā personas lieta un kādi dokumenti ir iekļaujami personas lietā papildus Augstskolu likuma 46.panta 7.daļā noteiktajam.
Noteikumu projekts ir nepieciešams, lai noteiktu vienotas prasības Latvijas augstskolām studiju procesa formālajai fiksēšanai un izsniedzamo studiju apliecinājumu (akadēmisko izziņu) noformēšanai. Vienotie noteikumi veicinās studentu mobilitāti un nodrošinās akadēmiskās brīvības īstenošanu, kas noteikta Augstskolu likuma 6.panta 2.daļā.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Iekšlietu, Kultūras, Veselības ministrijā.

Satiksmes ministrija
pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasības un to izpildes kontroles kārtība”.
Noteikumu projekts izstrādāts, pamatojoties uz Ceļu satiksmes likumu. Projekts nosaka prasības valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanai, kuras līdz šim regulēja Ministru kabineta 2001.gada 23.oktobra noteikumi Nr.446 “Būvnoteikumi darbiem autoceļu tīklā”, kā arī to izpildes kontroles kārtību.
Autoceļu ikdienas uzturēšana ir nepārtraukti veicami darbi, lai nodrošinātu tehnisko rādītāju un satiksmes drošības rādītāju atbilstību autoceļu uzturēšanas prasībām, un ietver darbus, kas norādīti šo noteikumu pielikumā.
Autoceļu uzturēšanas klases nosaka, ņemot vērā autoceļu klasifikāciju, transportlīdzekļu satiksmes intensitāti, autoceļa segumu un autoceļu uzturēšanai plānoto (pieejamo) finansējumu, kā arī autoceļa ekonomisko un sociālo nozīmi. Autoceļu uzturēšanas klases nosaka saskaņā ar šo noteikumu pielikumu.
Autoceļu uzturēšanai patstāvīgos un mainīgos laika apstākļos ir noteiktas A, A1, B, C un D uzturēšanas klases, kas ir prasību autoceļu uzturēšanai un darbu izpildes termiņu kopums noteikta uzturēšanas līmeņa sasniegšanai.
Prasības autoceļu uzturēšanai ir parametrs, ko lieto uzturēšanas kvalitātes novērtēšanai atbilstoši uzturēšanas klasēm. Tās norādītas šo noteikumu pielikumā.
Pastāvīgie laika apstākļi šo noteikumu izpratnē ir laika apstākļi, kad gaisa temperatūra ir pastāvīga, nav nokrišņu un vēja ātrums nepārsniedz desmit metrus sekundē.
Mainīgie laika apstākļi šo noteikumu izpratnē ir laika apstākļi, kad mitrums no apkārtējā gaisa kondensējas uz autoceļa brauktuves, izveidojot apledojumu, nokrišņi sniega vai lietus veidā izveido autoceļa brauktuves apledojumu un vēja ātrums pārsniedz desmit metrus sekundē.
Autoceļu vai to posmu sarakstus ar noteiktām uzturēšanas klasēm ziemas sezonai (no 1.novembra līdz 31.martam) un vasaras sezonai (no 1.aprīļa līdz 31.oktobrim) ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms attiecīgās sezonas sākuma apstiprina: valsts autoceļiem – Satiksmes ministrija; pašvaldību autoceļiem – attiecīgā pašvaldība.
Ņemot vērā to, ka autoceļu ikdienas uzturēšana nav būvniecība, ir sagatavots Ministru kabineta noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 23.oktobra noteikumos Nr.446 “Būvnoteikumi darbiem autoceļu tīklā””, kurā tiek svītrotas normas, kas attiecas uz autoceļu ikdienas uzturēšanu.
Ministru kabineta noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 23.oktobra noteikumos Nr.446 “Būvnoteikumi darbiem autoceļu tīklā”” un Ministru kabineta noteikumu projektu “Valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasības un to izpildes kontroles kārtība” paredzēts virzīt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē vienlaikus.
Projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Valsts kancelejā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!