• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lietuviešu pētnieka redzeslokā - arī latviešu literatūra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2004., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Otrdiena, 27.04.2004.

Laidiena Nr. 65, OP 2004/65

Vēl šajā numurā

23.04.2004., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lietuviešu pētnieka redzeslokā – arī latviešu literatūra

GEIZINS.PNG (99379 bytes)
Silvestrs Gaižūns
Foto: Gunārs Krauze

Kad Atmodas gados baltu kultūras attīstības veicināšanai Panevēžā tika izveidota Balto-skandijas akadēmija, par tās direktoru kļuva Silvestrs Gaižūns, jau tai laikā pazīstams lietuviešu un latviešu literatūras vēstures un kultūras sakaru pētnieks, tagad – filoloģijas doktors. Viņš publicējas gan lietuviešu, gan latviešu zinātniskajos izdevumos un periodikā, ir tulkojis lietuviešu valodā R.Blaumaņa, J.Jan-ševska, V.Plūdoņa, M.Zariņa un citu latviešu autoru darbus. Apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.
Jau ilgus gadus pētnieka uzmanību saista Aspazijas personība un daiļrade. Viņš ir allaž gaidīts viesis Rīgā, arī Raiņa un Aspazijas mājā Baznīcas ielā. Aspazijas dzimšanas dienā, kad te notika tradicionālie zinātniskie lasījumi, arī Silvestrs Gaižūns svinēja savā ziņā jubileju: tieši pirms 30 gadiem atklātībā bija parādījusies viņa pirmā publikācija par Latvijas kultūru. Viesim šajos lasījumos bija ļoti interesants priekšlasījums, kura fragmentus tagad ir atsūtījis publicēšanai.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!