• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Korejas TDR attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2004., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Nīderlandes sadarbību

Vēl šajā numurā

22.04.2004., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Korejas TDR attiecībām

Vakar, 20.aprīlī, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andris Ārgalis tikās ar Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džonu Inčhanu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andris Ārgalis sveica Korejas vēstnieku Latvijā ar stāšanos jaunajā amatā un pauda cerības par abu valstu divpusējo kontaktu paplašināšanos. Lai gan pēdējos desmit gados Latvijas un Korejas attiecības vērtējamas kā stabilas, pastāv iespējas tās paplašināt, it īpaši ekonomikas, tūrisma, kultūras un sporta jomā.
Savukārt Korejas vēstnieks Latvijā norādīja, ka Koreja bija viena no pirmajām, kas atzina Latvijas neatkarības atjaunošanas faktu 1991.gadā, kā arī akcentēja abu valstu ilgstošo un stabilo sadarbības vēsturi. “Darbojoties vēstnieka statusā, mans galvenais uzdevums būs uzlabot un veicināt Latvijas un Korejas attiecības politiskā un arī sabiedriskā līmenī,” teica Džons Inčhans.
Tikšanās noslēgumā puses pārrunāja arī Latvijas gatavību pilntiesīgai dalībai Eiropas Savienībā. A.Ārgalis norādīja, ka ilgus gadus Latvijas ārpolitiskais mērķis bijis integrācija NATO un Eiropas Savienībā. “Tagad, kad esam tos sasnieguši, ar interesi skatāmies uz ekonomisko sakaru intensificēšanas iespējām, it īpaši ar Austrumāzijas reģiona valstīm,” sacīja vēstnieks. Saeimas priekšsēdētājas biedrs arī akcentēja, ka Latvija un tās neaizsalstošās ostas var tikt izmantotas kā plaša tranzīta iespēja uz citām Eiropas valstīm.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!