• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "TIR grāmatiņu (karnešu) lapu uzskaites, aprites un pretenziju izvirzīšanas kārtību par pārkāpumiem kravu autopārvadājumos, izmantojot TIR grāmatiņu (karneti)". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2004., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87411

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta informācija

Par reģistrācijas apliecības anulēšanu ar PVN apliekamajām personām

Vēl šajā numurā

22.04.2004., Nr. 63

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 600

Pieņemts: 19.04.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.600

Rīgā 2004.gada 19.aprīlī

Par “TIR grāmatiņu (karnešu) lapu uzskaites, aprites un pretenziju izvirzīšanas kārtību par pārkāpumiem kravu autopārvadājumos, izmantojot TIR grāmatiņu (karneti)”

1. Apstiprinu “TIR grāmatiņu (karnešu) lapu uzskaites, aprites un pretenziju izvirzīšanas kārtību par pārkāpumiem kravu autopārvadājumos, izmantojot TIR grāmatiņu (karneti)”.
2. Atzīt par spēku zaudējušu ar Valsts ieņēmumu dienesta 2003.gada 14.jūlija rīkojumu Nr.1136 “Par “TIR grāmatiņu (karnešu) lapu uzskaites, aprites un pretenziju izvirzīšanas kārtību par pārkāpumiem kravu autopārvadājumos, izmantojot TIR grāmatiņu (karneti)””.
3. Rīkojumu publicēt laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.
4. Rīkojums stājas spēkā ar 2004.gada 1.maiju.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora pirmais vietnieks, Galvenās muitas pārvaldes direktors M.Tols

TIR grāmatiņu (karnešu) lapu uzskaites, aprites un pretenziju izvirzīšanas kārtība par pārkāpumiem kravu autopārvadājumos, izmantojot TIR grāmatiņu (karneti)

1. Kārtībā lietotie termini un saīsinājumi

Asociācija – Latvijas starptautisko autopārvadātāju asociācija “Latvijas auto”.
VID – Valsts ieņēmumu dienests.
VID GMP – Valsts ieņēmumu dienesta Galvenā muitas pārvalde.
VID nodaļa VID reģionālās iestādes nodaļa, kurā reģistrēts pārvadātājs.
TIR (Transports Internationaux Routiers) – starptautiskais autoceļu transports.
CMR – rīkojuma izpratnē ir starptautisko autokravu pārvadājumu pavadzīme.
Nosūtītāja muitas iestāde – TIR Konvencijas līgumslēdzējas puses muitas iestāde, kurā tiek uzsākts kravas vai kravas daļas starptautisks pārvadājums saskaņā ar TIR procedūru.
Lēmums – VID pieņemtais lēmums pārvadātājam par muitas un citu maksājumu parāda samaksu.
Saņēmēja muitas iestāde – TIR Konvencijas līgumslēdzējas puses muitas iestāde, kurā tiek pabeigts kravas vai kravas daļas starptautisks pārvadājums saskaņā ar TIR procedūru.
TIR grāmatiņas (karnetes) lapa – TIR grāmatiņas (karnetes) baltās vai zaļās lapas noplēšamā daļa, kura satur ziņas par TIR procedūru un kuru pārvadātājs iesniedz nosūtītājā un saņēmējā muitas iestādē.
TIR grāmatiņas (karnetes) pasaknis – TIR grāmatiņas (karnetes) baltās vai zaļās noplēšamās lapas pasaknis, kurš paliek TIR grāmatiņā (karnetē) un apliecina TIR procedūras noslēgšanu, ja tas noformēts normatīvo aktu noteiktajā kārtībā.
TIR grāmatiņas (karnetes) turētājs persona, kurai ir izdota TIR grāmatiņa (karnete) un kuras vārdā ir iesniegta muitas deklarācija TIR grāmatiņas (karnetes) formā, norādot vēlēšanos attiecināt uz precēm TIR procedūru nosūtītāja muitas iestādē.
TIR procedūra – muitas procedūra – tranzīts, izmantojot TIR grāmatiņu (karneti) (atbilstoši 1975.gada TIR konvencijai).
Uzraudzības iestāde –VID reģionālās iestādes muitas pārvalde, kuras pārraudzībā ir nosūtītāja muitas iestāde un/vai saņēmēja muitas iestāde.

2. Nosūtītāja un saņēmēja
muitas iestāde

1. Nekavējoties, bet ne vēlāk kā piecu dienu laikā pēc TIR grāmatiņu (karnešu) lapu noformēšanas nogādā tās uzraudzības iestādē:
1.1. TIR grāmatiņu (karnešu) baltās lapas (nepāra eksemplārus) – sakārtotas atbilstoši noformēšanas datumiem;

1.2. TIR grāmatiņu (karnešu) zaļās lapas (pāra eksemplārus) – sakārtotas atbilstoši nosūtītājām muitas iestādēm (valstīm);
1.3. sakārtotajām TIR grāmatiņu (karnešu) lapām pievieno sarakstu vai datorprogrammas izdruku divos eksemplāros (atsevišķi baltajām lapām un atsevišķi zaļajām lapām). Sarakstu vai izdruku ar parakstu un personīgo zīmogu apstiprina muitas ierēdnis, kurš ir atbildīgs par saraksta veidošanu.
2. Uzraudzības iestāde ne retāk kā reizi nedēļā, bet ne vēlāk kā piecas dienas pēc TIR grāmatiņu (karnešu) lapu saņemšanas saņemtās lapas kopā ar sarakstu nogādā VID GMP Tranzīta kontroles daļas Muitas dokumentu apstrādes nodaļā.

3. Valsts ieņēmumu dienesta
Galvenās muitas pārvaldes Tranzīta kontroles daļas Muitas dokumentu
apstrādes nodaļa

4. Pārbauda (salīdzina) saņemto TIR grāmatiņu (karnešu) lapu skaita un numuru atbilstību sarakstā norādītajam lapu skaitam un numuriem. Abi saraksta eksemplāri tiek apstiprināti ar muitas ierēdņa, kurš veic salīdzināšanu, personīgo zīmogu, parakstu, datumu. Viens saraksta eksemplārs tiek nogādāts attiecīgajai uzraudzības iestādei, otrs tiek uzglabāts VID GMP Tranzīta kontroles daļas Muitas dokumentu apstrādes nodaļā.
5. Gadījumos, kad tranzīta muitas procedūras posms, izmantojot TIR grāmatiņas, ir uzsākts kādā no Eiropas Savienības valstīm, bet pabeigts Latvijas Republikā, TIR grāmatiņu (karnešu) zaļās lapas sakārto atbilstoši nosūtītājvalstīm un nekavējoties, bet ne vēlāk kā 10 (desmit) dienu laikā pēc saņemšanas nosūta nosūtītājvalstu kompetentām muitas iestādēm. TIR grāmatiņu (karnešu) zaļās lapas tiek nosūtītas ierakstītās vēstulēs, pievienojot sarakstu, kur norādīts zaļo lapu skaits un to numuri.
6. Gadījumos, kad tranzīta muitas procedūras posms, izmantojot TIR grāmatiņas, ir gan uzsākts, gan pabeigts Latvijas Republikā, datus par tranzīta muitas procedūru pabeigšanu apkopo divreiz mēnesī (ne vēlāk kā mēnesi pēc tranzīta muitas procedūru uzsākšanas).
7. Gadījumos, kad tranzīta muitas procedūras posms, izmantojot TIR grāmatiņas, ir uzsākts Latvijas Republikā, bet pabeigts kādā no Eiropas Savienības valstīm, no Eiropas Savienības valstīm saņemtās TIR grāmatiņu (karnešu) zaļās lapas sakārto atbilstoši Latvijas Republikas nosūtītājmuitas iestādēm. Datus par tranzīta muitas procedūru pabeigšanu apkopo divreiz mēnesī (ne vēlāk kā mēnesi pēc tranzīta muitas procedūru uzsākšanas).
8. Pēc datu apkopošanas (divreiz mēnesī) lietas par nepabeigtajām tranzīta muitas procedūrām, izmantojot TIR grāmatiņas (karnetes), VID GMP Tranzīta kontroles daļas Muitas dokumentu apstrādes nodaļa nekavējoties iesniedz VID GMP Tranzīta kontroles daļas Pretenziju nodaļā pārbaudes veikšanai, sakārtojot tās turpinājumā norādītā secībā:
8.1. tabula (saraksts) par TIR grāmatiņām (karnetēm), kurām attiecīgajā laika posmā nav saņemtas zaļās (pāra) lapas, kas apliecinātu tranzīta muitas procedūras pabeigšanu;
8.2. TIR grāmatiņu (karnešu) balto (nepāra) lapu kopijas.

4. Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes Tranzīta kontroles daļas Pretenziju nodaļa

9. Par nesaņemtajām TIR grāmatiņu (karnešu) lapām (gadījumos, kad tranzīta muitas procedūras posms, izmantojot TIR grāmatiņas (karnetes), ir gan uzsākts, gan pabeigts Latvijas Republikā) VID GMP Tranzīta kontroles daļas Pretenziju nodaļa nosūta pieprasījumus Centrālās muitas informācijas sistēmas (CMIS) datu bāzē vai TIR grāmatiņu (karnešu) lapās norādīto saņēmēju muitas iestāžu uzraudzības iestādēm.
10. Uzraudzības iestādes 7 (septiņu) darba dienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas sniedz rakstisku atbildi VID GMP Tranzīta kontroles daļas Pretenziju nodaļai:
10.1. ja krava ar TIR grāmatiņu (karneti) ir saņemta norādītajā muitas iestādē, uzraudzības iestāde nogādā VID GMP Tranzīta kontroles daļas Pretenziju nodaļā TIR grāmatiņas (karnetes) pieprasīto lapu un paskaidro minētās lapas savlaicīgas nenogādāšanas iemeslu;
10.2. ja krava ar TIR grāmatiņu (karneti) ir saņemta norādītajā saņēmējā muitas iestādē, bet muitas iestādē nav pieprasītās TIR grāmatiņas (karnetes) lapas, uzraudzības iestāde paskaidro TIR grāmatiņas (karnetes) lapas nenogādāšanas iemeslu. Kā apliecinājums, ka krava ar minēto TIR grāmatiņu (karneti) ir saņemta, kopā ar paskaidrojumu VID GMP Tranzīta kontroles daļas Pretenziju nodaļā tiek nogādāti kravas saņemšanas faktu apliecinoši dokumenti;
10.3. ja krava ar TIR grāmatiņu (karneti) nav saņemta norādītajā muitas iestādē, uzraudzības iestāde rakstiski apstiprina, ka krava nav saņemta.
11. Attiecībā uz nepabeigtajām tranzīta muitas procedūrām Pretenziju nodaļa:
11.1. nekavējoties, bet ne vēlāk kā 2 (divus) mēnešus, skaitot no TIR grāmatiņas (karnetes) noformēšanas dienas Latvijas Republikā, nosūta TIR grāmatiņas (karnetes) turētajam “Paziņojumu par TIR karnetes noslēgšanas pierādījumu iesniegšanu” (1.pielikums);

11.2. 5 (piecu) dienu laikā pēc iepriekšminētā paziņojuma nosūtīšanas informē Asociāciju, nosūtot “Paziņojumu par TIR grāmatiņas (karnetes) nenoformēšanu, noformēšanu ar iebildumiem vai noformēšanu nelikumīgi vai krāpnieciskā veidā” (2.pielikums). Paziņojuma pielikumā tiek pievienoti TIR grāmatiņas (karnetes) baltās lapas kopija un 11.1.punktā minētais dokuments.
12. Ja TIR grāmatiņas (karnetes) turētājs un/vai Asociācija iesniedz pierādījumus, kas apliecina TIR procedūras pabeigšanu:
12.1. dokumenta veidā, ko apstiprinājušas galamērķa dalībvalsts vai izvešanas dalībvalsts muitas iestādes, identificējot preces un konstatējot, ka tās ir uzrādītas galamērķa vai izvešanas muitas punktā,
12.2. muitas dokumenta, tā apstiprinātas kopijas vai fotokopijas veidā, kas identificē preces un ir izsniegts (izdots) kādā trešā valstī, kurā preces ir ievestas attiecīgu muitošanas darbību izdarīšanai, un VID GMP Tranzīta kontroles daļas Pretenziju nodaļa tos novērtē un atzīst kā pietiekamus, attiecīgā tranzīta procedūra tiek uzskatīta par pabeigtu un lieta par attiecīgo TIR karneti tiek slēgta, par lietas slēgšanu rakstiski informējot TIR grāmatiņas (karnetes) turētāju un Asociāciju;
12.3. ja, pārbaudot pārvadātāja sniegto informāciju, tiek konstatēts, ka TIR procedūras pabeigšana nav korekti noformēta saņēmējmuitas ierēdņa vainas dēļ, VID GMP Tranzīta kontroles daļas Pretenziju nodaļa informē attiecīgās dalībvalsts kompetento muitas iestādi;
12.4. ja tiek saņemta informācija, ka krava ir nozagta kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm un nav nogādāta saņēmējmuitas iestādē, dokumenti (apstiprinātas kopijas), kas saistībā ar attiecīgo kravu ir VID GMP Tranzīta kontroles daļas Pretenziju nodaļas rīcībā, tiek pārsūtīti minētajai dalībvalstij.
13. Ja 4 (četru) mēnešu laikā, skaitot no TIR grāmatiņas (karnetes) noformēšanas dienas Latvijas Republikā, nav saņemti pierādījumi par TIR procedūras pabeigšanu, Pretenziju nodaļa nosūta pieprasījumu Eiropas Savienības dalībvalsts, kas TIR grāmatiņā (karnetē) norādīta kā saņēmējvalsts, kompetentai iestādei (3.pielikums).
14. Ja no Eiropas Savienības dalībvalsts tiek saņemta rakstiska informācija, ka krava ar TIR grāmatiņu (karneti) nav saņemta nevienā no minētās saņēmējvalsts muitas iestādēm, un ja TIR grāmatiņas (karnetes) turētājs ir Latvijas Republikā reģistrēta persona, VID pieņem un nosūta TIR grāmatiņas (karnetes) turētājam “Lēmumu par muitas un citu maksājumu parādu” (4.pielikums).
15. Ja TIR grāmatiņas (karnetes) turētājs 10 (desmit) dienu laikā nav samaksājis muitas un citu maksājumu parādu, tad piedziņa notiek bezstrīdus kārtībā no TIR grāmatiņas (karnetes) turētāja saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.
16. Ja no TIR grāmatiņas (karnetes) turētāja piedziņa nav iespējama, VID iesniedz Asociācijai “Prasību par samaksu” (5.pielikums) (ne ātrāk kā trīs mēnešus un ne vēlāk kā divus gadus pēc 12.punktā minētā dokumenta nosūtīšanas dienas). Pielikumā pievieno šādus dokumentus:
16.1. TIR grāmatiņas (karnetes) baltās lapas kopiju;
16.2. paziņojuma TIR grāmatiņas (karnetes) turētājam kopiju;
16.3. paziņojuma Asociācijai kopiju;
16.4. “Lēmuma par muitas un citu maksājumu parādu” kopiju.
17. Ja no Eiropas Savienības dalībvalsts tiek saņemta rakstiska informācija, ka krava ar TIR grāmatiņu (karneti) nav saņemta nevie

nā no minētās valsts muitas iestādēm un ja TIR grāmatiņas (karnetes) turētājs nav Latvijas Republikā reģistrēta persona, VID pieņem un nosūta TIR grāmatiņas (karnetes) turētājam “Lēmumu par muitas parādu” (4.pielikums);
18. Ja TIR grāmatiņas (karnetes) turētājs 10 (desmit) dienu laikā nav samaksājis muitas parādu, VID iesniedz Asociācijai “Prasību par samaksu” (5.pielikums) (ne agrāk kā trīs mēnešus un ne vēlāk kā divus gadus pēc 12.punktā minētā dokumenta nosūtīšanas dienas). Pielikumā pievieno šādus dokumentus:
18.1. TIR grāmatiņas (karnetes) baltās lapas kopiju;
18.2. paziņojuma TIR grāmatiņas (karnetes) turētājam kopiju;
18.3. paziņojuma Asociācijai kopiju;
18.4. “Lēmuma par muitas un citu maksājumu parādu” kopiju.

5. Noslēguma jautājumi

19. Ja uzraudzības iestāde VID GMP nogādā sarakstus ar labojumiem, labojumus ar parakstu un personīgo zīmogu apstiprina muitas ierēdnis, kurš ir izdarījis attiecīgos labojumus.
20. Visa sarakste, izņemot saraksti ar Latvijas Republikas muitas iestādēm, veicama ierakstītās vēstules formā pa pastu.
21. Juridiskās personas adreses noskaidrošanas nepieciešamības gadījumā tiek sūtīts pieprasījums Komercreģistram par juridiskās adreses reģistrācijas pamatotību vai līgumslēdzējvalsts, kurā reģistrēta iepriekšminētā persona, kompetentai iestādei.
22. Fiziskās personas adreses noskaidrošanas nepieciešamības gadījumā tiek sūtīts pieprasījums Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (informācija no Iedzīvotāju reģistra) vai līgumslēdzējvalsts, kurā iepriekšminētā persona reģistrēta, kompetentai iestādei.

1.pielikums

(paziņojums sagatavojams uz VID GMP veidlapas)

Ģerbonis
Valsts
Iestāde
Adrese

__________________________ ___________________________________
datums, numurs TIR karnetes turētāja nosaukums
__________________________________
TIR karnetes turētāja adrese

PAZIŅOJUMS
Par TIR karnetes noslēgšanas pierādījumu iesniegšanu.

______________________ caur _______________________________________________
(gads, datums, mēnesis) (muitas punkta nosaukums, kods)
Latvijas Republikā tika uzsākta muitas procedūra – tranzīts, noformējot TIR karneti Nr.______. TIR karnetē kā saņēmēja muitas iestāde tika uzrādīts_______________________.
(muitas punkta nosaukums, kods)
Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes rīcībā nav ziņu, ka TIR procedūra noslēgta minētajā saņēmējā muitas iestādē.
Pamatojoties uz Komisijas Regulas (EEK) Nr. 2454/93 (1993.gada 2.jūlijs), kas nosaka izpildes kārtību Padomes Regulai (EEK) Nr.2913/92 par Kopienu Muitas kodeksa izveidi 455.pantu, lūdzam 30 dienu laikā no šī paziņojuma saņemšanas dienas iesniegt (nosūtīt) Jūsu rīcībā esošos dokumentus vai apstiprinātas to kopijas, kas pierāda tranzīta procedūras noslēgšanu.
Ja norādītajā termiņā Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta Galvenajā muitas pārvaldē netiks saņemti iepriekšminētie dokumenti, uzskatīsim, ka Jūsu rīcībā nav pierādījumu par tranzīta procedūras pabeigšanu.

Pielikumā: TIR karnetes baltās lapas kopija.
Direktors

2.pielikums

(paziņojums sagatavojams uz VID veidlapas)

Ģerbonis
Valsts
Iestāde
Adrese

______________________ __________________________
datums, numurs saņēmēja nosaukums
__________________________
adrese

Paziņojums par TIR karnetes nenoformēšanu,

noformēšanu ar iebildumiem vai noformēšanu nelikumīgi vai krāpnieciskā veidā

TIR karnetes Nr.: _____________
Asociācija – TIR karnetes izdevēja: ___________________________________

TIR grāmatiņas (karnetes) turētāja nosaukums un rekvizīti:

________________________________________________________________

TIR procedūras pārkāpēja rekvizīti:

________________________________________________________________

Iemesls, kura dēļ tiek iesniegts paziņojums:

________________________________________________________________

Brīdinājums:

Ja trīs mēnešu laikā kopš šī paziņojuma nosūtīšanas datuma VID Galvenajai muitas pārvaldei netiks iesniegti pierādījumi par TIR procedūras pareizību,VID Galvenā muitas pārvalde Asociācijai nosūtīs prasību par parāda samaksu.
Pielikumā: 1.TIR karnetes baltās lapas kopija.
2. Paziņojuma par TIR karnetes noslēgšanas pierādījumu iesniegšanu kopija.

Valsts ieņēmumu dienesta

ģenerāldirektora pirmais vietnieks,
Galvenās muitas pārvaldes direktors

3.pielikums

(pieprasījums sagatavojams uz VID GMP veidlapas)

Ģerbonis

Valsts
Iestāde
Adrese

___________________________ __________________________________________
datums, numurs (līgumslēdzējvalsts kompetentās iestādes nosaukums
______________________________
adrese

PIEPRASĪJUMS

par informācijas sniegšanu.

_____________________ caur muitas iestādi __________________

(gads, datums, mēnesis,) (nosaukums, kods)
Latvijas Republikā tika uzsākta muitas procedūra - tranzīts, noformējot TIR grāmatiņu (karneti) Nr.__________ . TIR karnetē kā saņēmēja muitas iestāde tika uzrādīta ______________________________________________________.
(valsts, muitas iestādes nosaukums, kods)
Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes rīcībā nav ziņu, ka TIR procedūra noslēgta minētajā saņēmēja muitas iestādē.
Pamatojoties uz Komisijas regulas (EEK) Nr.2454/93 (1993.gada 2.jūlijs), kas nosaka izpildes kārtību Padomes regulai (EEK) Nr.2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi 455.a.pantu, lūdzu sniegt jūsu rīcībā esošo informāciju par iepriekšminēto TIR procedūru:
1) vai TIR procedūra ir pabeigta;
2) nav/ir noticis TIR procedūras pārkāpums;
3) vietu, kur noticis pārkāpums;
4) ziņas par iespējamo parādnieku;
5) ziņas par kompetento muitas iestādi, kura ir atbildīga par muitas maksājumu piedziņu.
Lūdzu iesniegt pierādījumus, kuri atbilst Komisijas regulas (EEK) Nr.2454/93 (1993.gada 2.jūlijs), kas nosaka izpildes kārtību Padomes regulai (EEK) Nr.2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi 455.panta trešā un ceturtā punkta prasībām.
Pielikumā: TIR grāmatiņas (karnetes) baltās lapas kopija.
Direktora vietnieks

4.pielikums

(lēmums sagatavojams uz VID veidlapas)

Ģerbonis
Valsts
Iestāde
Adrese

___________________________ ___________________________
datums, numurs saņēmēja nosaukums
______________________________
adrese

LĒMUMS

Par muitas un citu maksājumu parādu

_____________________TIR grāmatiņas (karnetes) turētājs –
(gads, datums, mēnesis)
____________________ , uzsāka muitas procedūru – tranzīts
(nosaukums, rekvizīti)
__________________________________________ .
(muitas punkta nosaukums, kods)
Kā saņēmēja muitas iestāde tika noteikts _________________________________.
(nosaukums, kods)
Prece norādītajā muitas punktā netika nogādāta.
Tranzīta muitas procedūra tika veikta ar TIR karneti Nr__________________, kuru izdevusi ________________________________________________.
(garantējošās asociācijas nosaukums)
TIR procedūra tika piemērota šādām precēm: ____________________________
(nosaukums, skaits, preču kods)
Muitas un citu maksājumu parāds sastāda _________________________________
(summa cipariem un vārdiem)
Ja muitas un citu maksājumu parāds netiks nomaksāts 10 (desmit) dienu laikā, tad saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 29.panta pirmo un otro daļu nokavēto maksājumu summa tiks palielināta atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajai refinansēšanas likmei kavējuma periodā, kā arī par maksājumu nokavējumu tiks piedzīta nokavējuma nauda – no laikā nenomaksātā pamatparāda 0,05% par katru nokavēto dienu.
Paziņojumā norādītā summa jānomaksā valsts budžetā 10 (desmit) dienu laikā.
Nodokļu maksājumi jāpārskaita:
Saņēmējs: Valsts kase, Reģ.Nr.90000050138
Saņēmēja banka: Latvijas Banka,
Kods: LACBLV2X
Ieņēmumu konta Nr.

Saskaņā ar likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 22.panta pirmo daļu lēmums var tikt pārsūdzēts Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoram 30 dienu laikā no tā saņemšanas dienas.
Valsts ieņēmumu dienesta

ģenerāldirektora pirmais vietnieks,
Galvenās muitas pārvaldes direktors

5.pielikums

(prasība sagatavojama uz VID veidlapas)

Ģerbonis

Valsts
Iestāde
Adrese

___________________________ _____________________________
datums, numurs saņēmēja nosaukums
______________________________
adrese

Prasība par samaksu

Pārvadājot preces TIR režīmā ar karneti Nr. ___________
kuru izdevusi: ____________________________________________________
karnetes izdevējas asociācijas nosaukums
karnetes turētājs: __________________________________________________
karnetes turētāja nosaukums
ir izdarīti šādi TIR procedūras pārkāpumi:
___________________________________________________________________
Parāda apmērs: ___________________________________________________________
cipariem un vārdiem
Detalizēts muitas parāda aprēķins:
Par TIR operācijas pārkāpumiem tika paziņots:
1) garantējošajai asociācijai ar __________ paziņojumu Nr._____________.
2) TIR grāmatiņas (karnetes) turētājam ________ ar ___________lēmumu Nr. _______
Gadījumos, kad ierobežo summu līdz USD 50 000:
Saskaņā ar TIR konvencijas 8. panta 3. daļu un “Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta un Latvijas Republikas starptautisko autopārvadātāju asociācijas “Latvijas auto” vienošanos par TIR karnetu garantijas saistībām” 3.1.2.punktu VID GMP ierobežo muitas parāda summu līdz noteiktajai maksimālajai summai 50 000 ASV dolāru (50 000 USD) vai tai ekvivalentu summu Latvijas latos par 1 (vienu) TIR karneti.
Pēc Latvijas Bankas valūtas kursa ________, kad TIR grāmatiņas (karnetes) turētājs uzsāka datums muitas procedūru – tranzīts, USD 1,00 līdzvērtīgs Ls __________. Attiecīgā summa USD 50 000 sastāda Ls ___________.

Lūdzam Asociāciju radušos parādu _______Ls apmērā samaksāt VID trīs mēnešu laikā no pretenzijas izsūtīšanas dienas. Nodokļu maksājumi jāpārskaita:
Saņēmējs: Valsts kase

Saņēmēja banka: Latvijas Banka
Bankas kods: LACBLV2X
Ieņēmumu konta Nr.

Parāda nesamaksāšanas gadījumā Valsts ieņēmumu dienests griezīsies tiesā ar prasību piedzīt no Asociācijas radušos parādu šajā prasībā par samaksu norādītajā apmērā, kā arī nokavējuma procentus 0,05% apmērā no parāda summas par katru nokavēto dienu.

Saskaņā ar likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 22.panta pirmo daļu lēmums var tikt pārsūdzēts Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoram 30 dienu laikā no tā saņemšanas dienas.

Pielikumā:

1) TIR karnetes baltās lapas kopija;
2) Paziņojuma TIR grāmatiņas (karnetes) turētājam kopija
3) Lēmuma par muitas parādu kopija;
4) Paziņojuma Asociācijai kopija.

Valsts ieņēmumu dienesta

ģenerāldirektora pirmais vietnieks,
Galvenās muitas pārvaldes direktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!