• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie valodas un pasaules robežām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2004., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87404

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valodu tehnoloģijas - Baltijas perspektīva

Vēl šajā numurā

22.04.2004., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie valodas un pasaules robežām

Vakar Rīgā sākās gadskārtējais starptautiskais forums “Baltic IT&T 2004”.
Forumu, kas turpināsies līdz 24.aprīlim, rīko Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācija (LITTA) sadarbībā ar Baltijas Ministru padomes Informācijas tehnoloģiju komiteju, Latvijas Informācijas sabiedrības biroju un firmu “Data Media Group”.
Kā apgalvo pasākuma rīkotāji, forums ir kļuvis par vienu no centrālajiem Baltijas jūras reģiona, Viduseiropas un Austrumeiropas informācijas tehnoloģiju (IT) un telekomunikāciju pasākumiem. Forums vienkopus pulcē vairāk nekā 500 dalībniekus no 23 valstīm – ASV, Austrijas, Baltkrievijas, Beļģijas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Islandes, Itālijas, Kanādas, Krievijas, Latvijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Pakistānas, Polijas, Slovākijas, Somijas, Spānijas, Vācijas un Zviedrijas.
Tajā piedalās Baltijas jūras reģiona vadošie IT un telekomunikāciju speciālisti un biznesa līderi, valsts organizāciju un firmu, kā arī starptautisko organizāciju pārstāvji un politiķi.

Kā viena no īpašajām šā gada foruma tēmām ir izraudzīta e-veselība un viss, kas saistīts ar veselības aprūpes informācijas sistēmām. Šai tēmai veltīta atsevišķa divu dienu sesija. Sesijas dalībnieki diskutēs par dažādiem ar veselības aprūpes informatizāciju saistītiem jautājumiem, piemēram, slimnīcu un ārstu prakšu informācijas sistēmām, pacientu ierakstu un attēlu apmaiņas standartiem utt.
Foruma gaitā notiek arī konference “Valodu tehnoloģijas – Baltijas perspektīva”, kuru organizē Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas izveidotā Valsts valodas komisija.
Konferencē piedalās vairāk nekā 80 dalībnieku – valodnieki, politikas veidotāji, IT speciālisti un valodas tehnoloģiju eksperti no Baltijas valstīm, Čehijas, Krievijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Pakistānas, Polijas, Somijas un Zviedrijas.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!