• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vairāk nekā 100 pašvaldības vēlas apvienoties. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2004., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils - Rīga. Konference neklātienē

Vēl šajā numurā

20.04.2004., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vairāk nekā 100 pašvaldības vēlas apvienoties

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas preses sekretārs Ansis Pūpols informē “Latvijas Vēstnesi”, ka vairāk nekā 100 pašvaldības izteikušas vēlēšanos veidot novadus, brīvprātīgi apvienojoties. Par to liecina provizoriski apkopotie rezultāti sarunām par novadu veidošanu, ko veica Reģionālās attīstības un pašvaldību ministrija.

Ap 120 pašvaldības pieļāvušas, ka ar zināmiem nosacījumiem, ja nepieciešams, varētu veidot novadus kaut kad vēlāk pēc pašreiz izstrādātā 102 modeļa. Aptuveni 380 pašvaldības sarunās izteikušās, ka vai nu piespiedu kārtā, vai brīvprātīgi būtu gatavas veidot tādus novadus, kas atšķirtos no pašreiz pieņemtā 102 modeļa. No tām ap 120 pašvaldību varētu piekrist veidot novadus visa rajona robežās jeb pēc tā sauktā 33 novadu modeļa.

Ir virkne pašvaldību, kas pieļāvušas vairākus attīstības ceļus – gan apvienojoties pēc 102 principa, gan citā veidā.
Nekādā veidā apvienoties nevēlas vairāk nekā 70 pašvaldību.
Sarunās pašvaldības izvirzījušas virkni prasību. Tās vēlas saņemt naudu no Valsts atbalsta programmas novada infrastruktūras attīstībai, pašvaldības vēlas, lai būtu sakārtoti novadu veidošanai nepieciešamie likumi, būtiski tām ir, lai tiktu sakārtoti valsts un pašvaldību ceļi, kā arī tiktu sniegts valsts finansiāls atbalsts pašvaldību informācijas tīkla izveidošanai, attīstībai un modernizācijai.
Pavisam ministrija četru mēnešu laikā veikusi 92 sarunas. Sarunas nenotika lielajās republikas pilsētās, kuras novadu veidošana neskar, kā arī Iecavā un Ikšķilē, kur novadi jau izveidoti saskaņā ar 102 projektu.
Jau tuvākajā laikā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija sabiedrību iepazīstinās ar oficiālajiem sarunu rezultātiem.
Saeimā iesniegti grozījumi Administratīvi teritoriālās reformas likumā, kas paredz atjaunot pašvaldībām tiesības brīvprātīgi apvienoties. Tas nebija iespējams no šā gada sākuma. Apvienošanās tiks pārtraukta gada beigās, lai nākamā gada martā varētu notikt pašvaldību vēlēšanas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!