• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atļaujām Uzņēmēju moduļa izmantošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2004., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87254

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.582

Par kārtību, kādā noformēt dabasgāzes ievešanu Latvijas teritorijā, novietošanu un izvešanu no valsts akciju sabiedrības "Latvijas gāze" muitas noliktavas

Vēl šajā numurā

20.04.2004., Nr. 61

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 581

Pieņemts: 15.04.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.581

Rīgā 2004.gada 15.aprīlī

Par atļaujām Uzņēmēju moduļa izmantošanai

1. Lai uzsāktu iesniegto dokumentu izskatīšanu un lēmumu pieņemšanu par atļauju izsniegšanu uzņēmējiem un to pilnvarotiem pārstāvjiem Eiropas Komisijas Jaunās datorizētās tranzīta sistēmas programmas Uzņēmēju moduļa izmantošanai (turpmāk — Uzņēmēju modulis), apstiprinu:

1.1. dokumentu iesniegšanas kārtību Uzņēmēju moduļa lietošanas atļauju saņemšanai;

1.2. līgumu “Par Uzņēmēju moduļa izmantošanu” un nosaku līgumu parakstīt Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes direktoram.

2. Rīkojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Valsts ieņēmumu dienesta

ģenerāldirektora v.i. M.Tols

 

Dokumentu iesniegšanas kārtība Uzņēmēju moduļa lietošanas atļaujas saņemšanai

1. Dokumentus iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta Kancelejā 101.telpā K.Valdemāra ielā 1a un iesniegumu adresē VID Galvenās muitas pārvaldes direktoram un tajā uzrāda šādu informāciju:

1.1. ziņas par juridisko personu (pilns nosaukums, juridiskā adrese, reģistrācijas numurs);

1.2. identifikācijas datus fiziskai personai (vārds, uzvārds, personas kods, dzīvesvietas adrese);

1.3. elektroniskā pasta adresi, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu informācijas apmaiņu ar atļaujas pieprasītāju.

2. Juridiskām personām, kuras pilnvaro vairākas fiziskās personas Uzņēmēju moduļa izmantošanai, var pieprasīt atļauju visām pilnvarotajām personām ar vienu iesniegumu, kurā fizisko personu identifikācijas dati tiek norādīti līguma “Par Uzņēmēju moduļa izmantošanu” 1.pielikumā.

3. Atļauju izsniedz pēc līguma “Par Uzņēmēju moduļa izmantošanu” parakstīšanas un apstiprinājumu par atļaujas piešķiršanu un piešķirto lietotāja vārdu uzņēmējs saņem līgumā noteiktajā kārtībā. Atteikuma gadījumā Valsts ieņēmumu dienests atļaujas pieprasītāju rakstiski informēt par atteikuma iemesliem.

4. Uzņēmēju moduļa izmantošanu atļauts uzsākt ar brīdi, kad tiek saņemta informācija par datorsistēmas lietotāja vārdu un sākotnējā lietotāja piekļūšanas paroli.

 

Līgums Nr.

Par Uzņēmēju moduļa izmantošanu

200_.gada____________ ____________________ (vieta)

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk — VID), tā ģenerāldirektora pirmā vietnieka, Galvenās muitas pārvaldes direktora___________________________________________ personā, kurš rīkojas saskaņā ar likumu “Par Valsts ieņēmumu dienestu” un 2004.gada

.aprīļa rīkojumu Nr. “Par atļaujām Uzņēmēju moduļa izmantošanai”, no vienas puses, un

____________________________________, __________________________, turpmāk saukts

(nosaukums) (reģistrācijas numurs)

Klients, tā _________________________________________________________ personā, kurš (amats, vārds, uzvārds)

darbojas saskaņā ar _____________________________, no otras puses, abas kopā turpmāk sauktas par Pusēm, noslēdz šādu līgumu.

I. Līguma priekšmets

1. Saskaņā ar līgumu VID piešķir Klienta autorizētajiem lietotājiem tiesības lietot Eiropas Komisijas Jaunās datorizētās tranzīta sistēmas programmas (Trade Made Easy) Uzņēmēju moduli, izmantojot interneta pārlūkprogrammu (turpmāk — Pakalpojums).

II. Pušu tiesības un pienākumi

2. VID apņemas:

2.1. reģistrēt autorizēto lietotāju, piešķirt, atjaunot vai atcelt tā tiesības pēc Klienta rakstiska pieprasījuma, kurā ietverta 1.pielikumā norādītā informācija. Sākotnējais autorizēto lietotāju saraksts norādīts līguma 1.pielikumā;

2.2. nodot Klientam autorizēto lietotāju identifikatorus un informāciju par interneta pieslēguma adresi slēgtā aploksnē VID Galvenajā muitas pārvaldē Rīgā, K.Valdemāra ielā 1a;

2.3. nodrošināt lietotāju autorizācijas pārbaudi saskaņā ar lietotājiem piešķirtajiem identifikatoriem un parolēm;

2.4. pieņemt izpildei no Klienta saņemto informāciju, kā arī veikt citas darbības saskaņā ar šo līgumu;

2.5. reģistrēt saņemto informāciju;

2.6. nekavējoties bloķēt autorizētā lietotāja tiesības, ja tiek saņemts 4.8.apakšpunktā minētais pieteikums;

2.7. ne vēlāk kā vienu mēnesi iepriekš rakstiski informēt Klientu par izmaiņām tehniskajās prasībās un interneta pieslēguma adresē.

3. VID ir tiesības:

3.1. bloķēt autorizētā lietotāja tiesības, ja paroles izmaiņas nav veiktas 4.3.apakšpunktā noteiktajā laika periodā;

3.2. izbeigt šī līguma darbību un pārtraukt Pakalpojuma nodrošināšanu, ja Klients ir sniedzis nepatiesas ziņas vai pārkāpj līguma noteikumus, par to rakstiski informējot Klientu;

3.3. noteikt tehniskās prasības Pakalpojuma izmantošanai. Tehniskās prasības līguma slēgšanas brīdī norādītas 2.pielikumā.

4. Klients apņemas:

4.1. nodrošināt VID noteikto tehnisko prasību izpildi Pakalpojuma izmantošanai;

4.2. izmantot Pakalpojumu tikai līgumā paredzētajiem mērķiem;

4.3. nodrošināt Pakalpojuma izmantošanai nepieciešamo identifikatoru un paroļu saglabāšanu un slepenību, kā arī paroļu nomaiņu ik pēc 30 kalendārām dienām;

4.4. nekavējoties nomainīt paroli, ja radušās aizdomas, ka to ir uzzinājusi cita persona;

4.5. izmantot paroles, kurām jāsastāv vismaz no astoņām zīmēm – t.i., latīņu alfabēta mazajiem un lielajiem burtiem (a-z, A-Z), vismaz diviem cipariem (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9) un vismaz viena specsimbola ( - = [ ] \ ; ‘ , . / ` ~ ! @ # $ % ^ & * ( ) _ + { } | : “ < > ? ). Tās veidojot, ir maksimāli jāapgrūtina to atpazīšana un uzminēšana. Paroles nedrīkst sastāvēt no zīmju kombinācijām, kas ir saistāmas ar darba vidi vai personīgo dzīvi. Parolē nedrīkst izmantot vārdus (īpašvārdi, nosaukumi, termini, žargoni u.c.), kas atrodami vārdnīcās (angļu, krievu, latviešu) vai literāros izdevumos;

4.6. nodrošināt, ka visi Pakalpojuma izmantošanai lietotie datori ir aizsargāti ar antivīrusu programmatūru, un antivīrusu definīciju bāzes tiek regulāri atjaunotas;

4.7. nemēģināt modificēt, dekompilēt vai adaptēt Pakalpojumā izmantoto programmatūru, kā arī neveikt paroļu minēšanu, drošības ievainojamības atpazīšanu, noklausīšanās programmu izmantošanu un citas darbības ar mērķi uzlauzt Pakalpojumā lietoto programmatūru;

4.8. paroles nozaudēšanas vai izpaušanas gadījumā, kā arī gadījumos, kad kādam no autorizētajiem lietotājiem vairs nav nepieciešams izmantot Pakalpojumu, nekavējoties informēt par to VID, nosūtot pieteikumu pa elektronisko pastu (_______________) vai pa VID Galvenās muitas pārvaldes faksu (Nr._____________), vēstules nosaukumā (ailē “Subject”) norādot atsauci par vēstules tekstā iekļauto informāciju. Pieteikuma saņemšanas laiks tiek fiksēts uz VID faksa vai elektroniskā pasta atskaites par piegādāto elektronisko pastu (piegāde uz adresāta serveri) izdrukas;

4.9. nekavējoties paziņot VID par jebkurām grūtībām, kas radušās Pakalpojuma izmantošanas gaitā, nosūtot pieteikumu pa elektronisko pastu (________________) vai pa VID Galvenās muitas pārvaldes faksu (Nr.________), vēstules nosaukumā (ailē “Subject”) norādot atsauci par vēstules tekstā iekļauto informāciju. Pieteikuma saņemšanas laiks tiek fiksēts uz VID faksa vai elektroniskās pasta atskaites par piegādāto elektronisko pastu (piegāde uz adresāta serveri) izdrukas.

5. Klientam ir tiesības:

5.1. jebkurā brīdī izbeigt šī līguma darbību, par to rakstiski informējot VID;

5.2. saskaņojot ar VID, saņemt papildu lietotāju identifikatorus un paroles.

III. Pušu atbildība

6. Klients ir atbildīgs par autorizēto lietotāju identifikatoru un paroļu slepenības nodrošināšanu un informācijas, kas sniegta, izmantojot Pakalpojumu, patiesumu.

7. VID ir atbildīgs par Klienta sniegtās informācijas konfidencialitātes saglabāšanu pēc tās saņemšanas un ir tiesīgs šo informāciju izpaust trešajām personām tikai normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.

8. VID neatbild par zaudējumiem, kas Klientam radušies nepatiesas vai neprecīzas informācijas sniegšanas rezultātā.

9. Puses tiek atbrīvotas no atbildības par pilnīgu vai daļēju šajā līgumā paredzēto saistību neizpildi, ja tā notikusi nepārvaramas varas rezultātā. Nepārvarama vara ietver notikumus, kuri ir ārpus Pušu kontroles un atbildības (dabas stihijas, kari un bruņoti konflikti, sakaru līniju bojājumi, iespējamie valsts varas un pārvaldes, kā arī pašvaldību institūciju un iestāžu aizliegumi, grozījumi normatīvajos aktos, ugunsgrēki, pilsoniskie nemieri, sacelšanās un streiki, u.c. apstākļi).

IV. Strīdu atrisināšanas kārtība

10. Visus strīdus, kas saistīti ar šī līguma izpildi, Puses vienojas risināt sarunu ceļā, bet, ja nav iespējams panākt vienošanos, tad saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

V. Citi noteikumi

11. Visas tiesiskās attiecības, kas izriet no līguma, tiek regulētas saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

12. Līgums stājas spēkā brīdī, kad to parakstījušas abas puses.

13. Līguma darbība uzskatāma par izbeigtu nākamajā darba dienā pēc rakstiska paziņojuma saņemšanas par līguma izbeigšanu.

14. Pēc līguma darbības pārtraukšanas brīža ar Klienta identifikatoru apstiprināta informācija vairs netiek pieņemta.

15. Līguma grozījumi un papildinājumi ir spēkā, ja tie ir noformēti rakstveidā un ja tos parakstījušas abas Puses.

16. Visi līguma pielikumi ir tā neatņemamas sastāvdaļas un uz tiem ir attiecināmi līguma noteikumi.

17. Līgums sastādīts uz 4 (četrām) lapām, tā 1.pielikums uz __ ( ) lapām, 2.pielikums uz 1 (vienas) lapas, latviešu valodā un parakstīts divos eksemplāros, no tiem viens — VID, otrs — Klientam. Abiem eksemplāriem ir vienāds juridisks spēks.

VI. Pušu adreses un rekvizīti

Valsts ieņēmumu

dienests

___________________

Klients

___________________

Adrese

____________________

Adrese

___________________

Reģ.Nr.

___________________

Tālrunis, fakss

____________________

Tālrunis, fakss

___________________

Elektroniskā pasta

Elektroniskā pasta

adrese

___________________

adrese

___________________

__________________________

______________________

(amatpersonas vārds,uzvārds)

(amats, vārds,uzvārds)

Z.v._______________________________________________________Z.v.

_______________

_____________

(paraksts)

(paraksts)

 

1.pielikums

200 .gada .

noslēgtajam līgumam Nr.

starp Valsts ieņēmumu dienestu un Klientu

“Par Uzņēmēju moduļa izmantošanu”

581-1001.PNG (112701 bytes)

581-1002.PNG (70841 bytes)

 

2.pielikums

200 .gada .

noslēgtajam līgumam Nr.

starp Valsts ieņēmumu dienestu un Klientu

“Par Uzņēmēju moduļa izmantošanu”

581-2001.PNG (74049 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!