• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Parlamenta Prezidentu konferences vienbalsīgo atbalstu visu jauno ES dalībvalstu komisāru kandidātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2004., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/87171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības un Latvijas Apvienotās parlamentārās komitejas darbības izbeigšanu

Vēl šajā numurā

16.04.2004., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Parlamenta Prezidentu konferences vienbalsīgo atbalstu visu jauno ES dalībvalstu komisāru kandidātiem

Vakar vakarā Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Pats Kokss oficiāli paziņoja, ka Eiropas Prezidentu konference vienbalsīgi atbalstījusi visus desmit jauno dalībvalstu Eiropas Savienības komisāru amata kandidātus. “Mums šķiet pieņemami visi kandidāti,” uzsvēra P.Kokss, cerot uz pozitīvu sadarbību ar jaunajiem komisāriem nākamo sešu mēnešu garumā. Kopumā EP prezidents kandidātus raksturoja kā entuziastus, dinamiskas un eiropeiski noskaņotas personības, kas bagātinās Eiropas institūcijas.
Vienlaikus arī katra EP komiteja sagatavoja vēstuli ar individuālu un atšķirīgu atbilstošās nozares kandidāta novērtējumu. Lai arī komiteju vēstulēs neviens no kandidātiem netiek noraidīts, daži tiek aicināti uzlabot savas zināšanas vai attīstīt savu politisko nostāju.
Latvijas izraudzītās kandidātes Sandras Kalnietes novērtējuma vēstuli kopīgi sagatavoja Eiropas Parlamenta Lauksaimniecības un Zivsaimniecības komitejas. Tajā teikts, ka abu komiteju locekļi no S.Kalnietes negaidīja specifiskas un padziļinātas zināšanas par lauksaimniecības un zivsaimniecības jautājumiem, tomēr deputāti ir apmierināti ar kandidātes atbildēm uz jautājumiem.

S.Kalniete “demonstrējusi neapstrīdamu vēlmi ieklausīties un iegūt nepieciešamās zināšanas”, kā arī strādāt pēc sirdsapziņas. Komitejas vēstulē arī uzsvērts, ka kandidātes politiskās zināšanas un pieredze būs nenoliedzami noderīgas, darbojoties abās minētajās jomās. Latvijas kandidāte solījusies atbalstīt Kopējās lauksaimniecības politikas reformu. Viņa arī vēlas savietot nepieciešamību atjaunot zivju resursus un ievērot piekrastes iedzīvotāju intereses. Deputāti īpaši uzslavē S.Kalnietes “entuziasmu un izlēmību”, piešķirot viņai pozitīvu ieteikuma vēstuli komisāres amatam.
Igaunijas kandidāta Sīma Kallasa novērtējums, kuru rakstījusi EP Ekononisko un monetāro lietu komiteja, ir izteikti pozitīvs. Visus komitejas deputātus un novērotājus pozitīvi pārsteigusi ne tikai S.Kallasa augstā kvalifikācija, bet arī viņa personīgais Eiropas aktuālo problēmu redzējums un piedāvātie risinājumi. Viņš atstājis pilnīgi “pārliecinošu iespaidu”. Arī Lietuvas nozīmētās kandidātes Daļas Gribauskaites uzstāšanās EP Kultūras un Darba lietu komiteju locekļiem “atstājusi labu iespaidu”, neliekot šaubīties ne par viņas profesionālo kvalifikāciju, ne par kandidātes eiropeisko pārliecību.
Lai gan visās vēstulēs uzsvērtas kandidātu labās īpašības, EP Attīstības un sadarbības komiteja atzīmē, ka Maltas kandidāts Džo Borgs visumā atbilst augstajam amatam, lai arī viņa politiskais skatījums uz atsevišķām attīstības politikas jomām nav spējis deputātus pārliecināt. Tāpat Eiropas Parlamenta Ārlietu komiteja norāda, ka slovēnis Janešs Potočņiks dažkārt nav spējis sniegt precīzas atbildes uz fundamentāliem jautājumiem. Viņam japadziļina sava izpratne par Eiropas Parlamentu. Arī Slovākijas kandidāta Jana Figela atbildes bijušas pārāk virspusējas, nesniedzot precīzu telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju sektora redzējumu. Lai arī Kipras nozīmētais komisārs Markoss Kiprianus atstājis apmierinošu iespaidu, tomēr Budžeta un budžeta kontroles komitejas deputāti viņu “nevar atzīt par iespaidīgu amata kandidātu”.
Eiropas Parlaments par jauno Eiropas Komsijas sastāvu kopumā balsos 5.maijā plenārsesijā Strasbūrā.

EP preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!