• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pareizticīgo Baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs 2004.gada Lieldienās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2004., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86785

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Romas katoļu Baznīcas kardināls Latvijas arhibīskaps-metropolīts Jānis Pujats 2004.gada Lieldienās

Vēl šajā numurā

08.04.2004., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pareizticīgo Baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs 2004.gada Lieldienās

Dievu mīlošiem draudžu ganiem, cienījamai mūku kārtai un visiem pareizticīgiem ļaudīm Latvijā.
Tagad visu ir piepildījusi dievišķā Gaisma “debesis un zemi, un zemes dzīles”. Un visu redzamo un neredzamo pasauli ir pārņēmis prieks par tās Pestītāja un Kunga Augšāmcelšanos no mirušiem. Diženā priekā arī es sveicu Jūs ar svētajiem un mūžīgajiem vārdiem:
Kristus augšāmcēlies!
Kristus augšāmcelšanās ir mūsu nebeidzamās dzīves prieks. Krustā sistais un Augšāmcēlies Kristus, un nākamībā gaidāmais Soģis, lūk, kur mūsu tagadnes, pagātnes un nākotnes balsts un jēga.
Slavinādami mūsu augšāmcēlušos Pestītāju, mēs apzināmies, ka, būdami Dieva bērni, esam “augšāmcelšanās bērni”.
Svinēdami Kristus Augšāmcelšanās gaismu nesošos svētkus, apjēgsim šo Svētku noslēpuma spēku, izpratīsim arī to, par ko Kristus cieta krusta nāvi.., lai atpestītu un Sev piesaistītu mūs, kas guļam, grēkos krituši. Tāpēc “līdz ar agrākās dzīves veidu jums jāatmet vecais cilvēks, kas, savu kārību pievilts, iet bojā, un jāatjaunojas savā sirdsprātā un garā, un jāapģērbj jaunais cilvēks, kas radīts pēc Dieva patiesā taisnībā un svētumā” (Ef.4, 22-24). Un Vispestījošo Pashu svinēsim pazemības gudrībā un ar tīru sirdsapziņu, dienu un nakti mācoties Tā Kunga likumus. Tādējādi spēsim pārvarēt vecā cilvēka grēcīgumu: lepnību, melus, liekulību, skaudību, ļauna vēlēšanos un citus netikumus un ļaunas kaislības. Tas nepieciešams, lai sasniegtu svēto mīlestību uz Dievu un uz mūsu tuvāko.
“Mīlēsim Dievu, jo Viņš ir mūs pirmais iemīlējis… Un šis bauslis mums ir no Viņa: tam, kas mīl Dievu, būs mīlēt arī savu brāli” (I.Jāņa 4, 19, 21).
“Mēs svinam diženo Augšāmcelšanās dienu kā nākamības mūža pirmtēlu, mūža, kuram šeit saņemam ķīlu (pārliecību, paļāvību) tam, lai ieietu nākamā mūža dzīvē,” saka svētnieks Atanasijs Lielais.
Karsti mīļotie tēvi, brāļi un māsas, svētnieks Gregors Teologs aicina mūs ar vārdiem: “Kristus cēlies augšā no mirušiem, celieties līdz ar Viņu arī jūs, uzkāpiet arī jūs augšup pie Viņa slavas; Kristus izkāpis no zārka, atraisieties arī jūs no grēka valgiem! Atdarās elles vārti, nāve tiek iznīcināta, veco Ādamu atmet, īstenojas jaunais: “kas ir Kristū, tas ir jauns radījums,” (2.Kor.5, 17) – atjaunojieties!”
‘’Šo dienu Tas Kungs ir radījis, priecāsimies un līksmosimies tajā!” Līksmosim par augšāmcēlušos Pestītāju, jo prieks, kuru mums neviens neatņems, iespējams vienīgi par augšāmcēlušos Kristu.
“Sauksim visus par brāļiem un augšāmcelšanās dēļ piedosim visu tiem, kas mūs ienīst, un tā sauksim: Kristus no mirušiem augšāmcēlies, nāvi ar nāvi iznīcinājis un kapos gulošiem dzīvību dāvinājis.”
Šajās svētajās un pestījošajās dienās jums visiem vēlu garīgu prieku, miesas veselību, mieru un mīlestību.
Visus svētās Kristus Baznīcas uzticīgos bērnus apsveicu Dieva Tā Kunga un mūsu Pestītāja Augšāmcelšanās diženākajos un gaismu nesošos svētkos un sveicu ar svētku sveicienu un Pashas apsveikumu:
Kristus augšāmcēlies!
Patiesi augšāmcēlies!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!