• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas Pensionāru federācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2004., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar veselības ministru un medicīnas darbinieku akadēmisko aprindu pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

06.04.2004., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Tiekoties ar Latvijas Pensionāru federācijas pārstāvjiem

Vakar, 5.aprīlī, Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) vadību.

“Šī tikšanās ir lieliska iespēja apzināt problēmas, ar kurām saskaras mūsu pensionāri,” – tā I.Emsis. Ministru prezidents uzsvēra, ka valdība apzinās stāvokli, kādā ir pensionāri, un piebilda, ka tikai kopējā sadarbībā iespējams rast esošo problēmu efektīvāko risinājumu.

“Es apsolu, ka ar 2004.gadu pensiju indeksācija notiks divas reizes gadā – 1.aprīlī un 1.oktobrī neatkarīgi no inflācijas. Šā gada 1.aprīļa indeksācijai no Valsts sociālās apdrošināšanas budžeta papildus tika atvēlēti 13,4 miljoni latu,” sacīja Ministru prezidents.

Viņš uzsvēra, ka pensiju indeksācija nav atkarīga no valsts sociālās apdrošināšanas budžeta izpildes, bet gan no valsts ekonomiskās attīstības, jo zemo pensiju jautājums ir cieši saistīts ar algas pieaugumu valstī, no kā tiek veiktas sociālās apdrošināšanas iemaksas. Vidējā apdrošināšanas iemaksu alga ir tā, no kuras vidēji valstī tiek veiktas sociālās iemaksas. Šobrīd tie ir 172 lati.

I.Emsis atzinīgi novērtēja Latvijas pensiju sistēmas darbību, bet norādīja, ka vēl ir daudz darāmā, lai nodrošinātu finanšu pietiekamību tajā. “Ievērojama daļa iemaksu valsts pensiju budžetā tiek veiktas no minimālās algas, pensionāru stāvokļa uzlabošana ir saistīta arī ar “aplokšņu” algu saņemšanas izskaušanu, kontrabandas un korupcijas apkarošanu,” sacīja I.Emsis.

LPF priekšsēdētāja Aina Verze sarunā īsi raksturoja organizācijas struktūru, mērķus un uzdevumus: “Mūsu galvenā rūpe ir pensionāru interešu aizstāvība.” LPF veicot arī skaidrojošu darbu, lai pensionāri varētu izprast valstī notiekošo, tiek sniegta arī informācija par Eiropas Savienību.

Ministru prezidents ar pensionāriem pārrunāja sadarbības iespējas veselības aprūpes sistēmas un sociālo pakalpojumu pieejamībā. It īpaši šīs problēmas ir aktuālas lauku reģionos, jo sarežģījumus rada nokļūšana līdz šo pakalpojumu saņemšanas vietai. Pensionāriem ir svarīgi gūt kvalitatīvu veselības aprūpi. Kā lielu sāpi LPF valdes priekšsēdētāja Aija Kušķe minēja augstās medikamentu cenas.

Tikšanās dalībnieki runāja arī par problēmām, kas saistītas ar mājokļu jautājumu, īpaši denacionalizētajos īpašumos. LPF pārstāvji norādīja, ka šīs problēmas visvairāk skar vientuļos pensionārus, kuri palikuši bez tuvinieku atbalsta.

Pensionārus satrauc iespējamās celulozes rūpnīcas ietekme uz dzeramo ūdeni. I.Emsis norādīja, ka pašlaik tiekot izvērtēta rūpnīcas iespējamā ietekme uz vidi, un nomierināja tikšanās dalībniekus, ka cilvēki un vide rūpnīcas dēļ necietīšot.

LPF pārstāvji pauda pateicību par šo tikšanos un novēlēja valdības vadītājam izturību, veicot amata pienākumus.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!