• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finansu ministrijas Valsts kases aizdevuma izlietojumu Krimūnu pamatskolas jumta rekonstrukcijai Krimūnu pagasta padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.07.2000., Nr. 247/249 https://www.vestnesis.lv/ta/id/8634-par-finansu-ministrijas-valsts-kases-aizdevuma-izlietojumu-krimunu-pamatskolas-jumta-rekonstrukcijai-krimunu-pagasta-padome

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-69/2000

Par Kokneses dzīvokļu un komunālās saimniecības pašvaldības uzņēmuma ūdens apgādes pakalpojumu sniegšanu patērētājiem

Vēl šajā numurā

04.07.2000., Nr. 247/249

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Numurs: 5.1-2-110/2000

Pieņemts: 20.06.2000.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pašvaldību revīzijas departamenta Kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-110/2000

Rīgā 2000.gada 20.jūnijā

Par Finansu ministrijas Valsts kases aizdevuma izlietojumu Krimūnu pamatskolas jumta rekonstrukcijai Krimūnu pagasta padomē

Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģija šādā sastāvā: padomes loceklis, departamenta direktors A.Krūmiņš un kolēģijas locekļi J.Āboliņš, J.Rumkovskis, A.Svirido, A.Zuitiņa izskatīja revīzijas rezultātus par Finansu ministrijas Valsts kases aizdevuma izlietojumu Krimūnu pamatskolas jumta rekonstrukcijai Krimūnu pagasta padomē un

konstatēja:

1. 1998.gada 3.jūlijā Krimūnu pagasta padome saņēma Finansu ministrijas Valsts kases aizdevumu Ls 38 000 Krimūnas pamatskolas jaunās ēkas jumta celtniecībai - rekonstrukcijai uz 5 gadiem.

2. 1998.gada 15.jūnijā Krimūnu pagasta padome (priekšsēdētāja S.Čerpinska) noslēdza līgumu ar triju konkurentu konkursa uzvarētāju firmu "Mags" SIA par Krimūnu pamatskolas divslīpju jumta izbūvi Ls 38 000 apjomā, tajā skaitā celtniecības izmaksas — Ls 27 070 un instrumentu amortizācija, transporta, pieskaitāmās izmaksas, pievienotās vērtības nodoklis, kopā — Ls 10 930. Darbus objektā bija paredzēts sākt 16.jūnijā, pabeigt — 1998.gada 16.septembrī un nodot ekspluatācijā ar aktu.

3. Lai veiktu jumta pārbūves uzraudzību, pagasta padomes priekšsēdētāja ar sertificētu būvuzraugu A.Mazvērsīti noslēdza darba līgumu uz noteikta darba izpildes laiku no 1998.gada 14.jūlija līdz 1998.gada 16.septembrim. A.Mazvērsītis nekvalitatīvi veicis darba līgumā noteiktos būvuzrauga pienākumus, nav uzraudzījis būvniecības gaitu atbilstoši būvprojektam, jumta izbūves līgumam un Būvniecības likumam.

3.1. Darbs uzsākts 1998.gada 14.jūlijā pēc "Kārkliņš un Ābele, arhitekti" izstrādātā būvprojekta, kuram nebija veikta valsts būvekspertīze un par ko nebija saņemts būvuzrauga vai būvinspektora atzinums par projekta atbilstību likumam. Netika ievērots Būvniecības likuma 20.pants un Ministru kabineta 1997.gada 1.aprīļa noteikumu Nr.112 "Vispārējie būvnoteikumi" 4.8.punkta prasības, kas nosaka, ka būvprojekta valsts ekspertīze ir obligāta, ja būvniecību paredzēts veikt par valsts vai pašvaldības līdzekļiem. Būvprojekts akceptēts tikai 2000.gada 10.maijā.

3.2. Būvuzraugs A.Mazvērsītis būvuzraudzības žurnālā veicis nepatiesus ierakstus, ka jumta izbūve pabeigta 1998.gada 16.septembrī, darbi veikti kvalitatīvi un ka laikā no 1998.gada 24.augusta līdz 5.septembrim jumtam ir uzklāts "Rannila" seguma materiāls. 1999.gada 20.aprīlī, pārbaudot ēkas jumta pārbūves darbus, LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts būvinspekcija konstatēja, ka būvprojektā paredzētā jumta seguma - firmas "Rannila Stell" profila "Monterey" vietā iebūvētas firmas "Nola Profil International AB" jumta seguma loksnes, jumta segums izbūvēts zemā kvalitātē, būvuzraudzība veikta formāli. Būvuzraugs A.Mazvērsītis nav profesionāli veicis savus pienākumus, tāpēc Latvijas Būvinženieru savienībā ir jāierosina jautājums par viņa rīcību, veicot šā objekta būvuzraudzību.

4. Akts par būvdarbu pabeigšanu netika sastādīts, un objekts līgumā paredzētajā termiņā — 1998.gada 16.septembrī — ekspluatācijā netika nodots. Tikai pēc pieciem mēnešiem — 1999.gada 15.februārī — pagasta komisija konstatēja, ka skolas jumta rekonstrukcija ir veikta nekvalitatīvi un nav pieņemama ekspluatācijā. Nekādas sankcijas par darbu pabeigšanas termiņa nokavēšanu un par nekvalitatīvi veiktu darbu pagasta padome nepiemēroja ne pret darba izpildītāju "Mags" SIA, ne pret būvuzraugu A.Mazvērsīti. Būvuzrauga darba līgumā sankcijas par darba pienākumu sliktu izpildi nebija pat paredzētas.

5. Tikai Valsts kontroles revīzijas laikā tika panākts, ka 2000.gada 11.maijā Krimūnu pagasta padome noslēdza papildu vienošanos ar "Mags" SIA par nekvalitatīvi veikto darbu izlabošanu. Darbi tika uzsākti 2000.gada 22.maijā, tos paredzēts beigt 2000.gada 15.augustā un paredzēts, ka visas novēršamo defektu izmaksas segs "Mags" SIA.

Kolēģijas sēdē piedalījās un paskaidrojumus sniedza Dobeles rajona Krimūnu pagasta priekšsēdētāja S.Čerpinska.

Pamatojoties uz likuma "Par Valsts kontroli" 32.pantu un likuma "Valsts kontroles revīzijas reglaments" 59. un 64.pantu, Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģija

nolēma:

1. Par revīzijā konstatēto paziņot Dobeles rajona Krimūnu pagasta padomei un ieteikt revīzijas rezultātus izskatīt padomes sēdē.

2. Par revīzijā konstatēto paziņot LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

3. Ierosināt Latvijas Būvinženieru savienībai izskatīt jautājumu par būvuzrauga A.Mazvērsīša rīcību, veicot šā objekta būvuzraudzību.

4. Uzdot pagasta padomei nodrošināt nekvalitatīvo darbu izlabošanu un kvalitatīvu būvuzraudzību.

5. Uzdot pagasta padomei līdz 2000.gada 1.oktobrim iesniegt Valsts kontrolē LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts būvinspekcijas slēdzienu par veikto darbu kvalitāti.

6. Slēgt revīziju lietā Nr.5.1-2-110/2000.

Lēmumu var pārsūdzēt Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamentā.

Padomes loceklis, departamenta direktors A.Krūmiņš

Kolēģijas locekļi: J.Āboliņš, J.Rumkovskis, A.Svirido, A.Zuitiņa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!