• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mirklis, kas iegājis vēsturē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2004., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86302

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un drošības politikas jaunie izaicinājumi

Vēl šajā numurā

31.03.2004., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mirklis, kas iegājis vēsturē

VASINGTONA2.PNG (108500 bytes)
Foto: EPA/Shawn Thew

Pirmdiena, 2004.gada 29.marts. ASV prezidents Džordžs Bušs (centrā) Dienvidu pļaviņā pie Baltā nama sveic (no kreisās) Latvijas Ministru prezidentu Induli Emsi, Slovēnijas valdības vadītāju Antonu Ropu, Lietuvas premjerministru Aļģirdu Brazausku, Slovākijas valdības vadītāju Mikulašu Dzurindu, Rumānijas premjerministru Adrianu Nastasi, Bulgārijas valdības vadītāju Simeonu Saksu-Koburgu-Gotu, Igaunijas premjerministru Juhanu Partsu un NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Sheferu pēc ceremonijas, kas iezīmēja jauno dalībvalstu formālo pievienošanos NATO saimei.

ASV prezidents septiņas jaunās NATO dalībvalstis sveica kā “pilntiesīgus un vienlīdzīgus partnerus”. “Kad NATO tika dibināta, šo septiņu valstu tautas bija impērijas gūstekņi,” teica Dž.Bušs. “Tās pārcieta smagu tirāniju. Tās cīnījās par brīvību. Tās ieguva brīvību ar drosmi un neatlaidību, un šodien tās stāv ar mums kopā kā pilntiesīgi un vienlīdzīgi šīs lielās alianses partneri.”
Prezidents Dž.Bušs arī pavēstīja, ka bijušo padomju valstu pievienošanās paplašinās alianses attiecības ar Krieviju. “NATO paplašina draugu loku, veidojot jaunu nodaļu attiecībās ar Krieviju.” Šodien visas šīs septiņas valstis palīdz veidot ilgstošu brīvību Afganistānā un Irākā. Taču jaunāko izaicinājumu NATO rada teroristi. Viņi nicina mūsu brīvību. Viņi baidās no mūsu vienotības. Viņi cenšas mūs sašķelt. Bet viņiem tas neizdosies.”
Pirmdien īsi pirms pulksten 21 pēc Latvijas laika jeb pulksten 13 pēc vietējā laika Latvijas Republikas Ministru prezidents Indulis Emsis līdz ar citu jauno NATO dalībvalstu valdību vadītājiem ASV valsts sekretāram Kolinam Pauelam Vašingtonā iesniedza iestāšanās dokumentus dalībai Ziemeļatlantijas aliansē.

“LV” informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!