• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot akreditācijas vēstuli no Japānas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2004., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot akreditācijas vēstuli no Lietuvas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka

Vēl šajā numurā

30.03.2004., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Saņemot akreditācijas vēstuli no Japānas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 29.martā, saņēma akreditācijas vēstuli no Japānas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Seiičiro Ocukas (Seiichiro Otsuka). Vēstnieks sarunā atzīmēja, ka “šajā vēsturiskajā dienā, kad Latvija kļūst par pilntiesīgu NATO dalībvalsti”, vēlas nodot sirsnīgus sveicienus savas valsts vārdā par šo Latvijas sasniegumu.
Abas puses uzsvēra, ka Latviju un Japānu vieno draudzības saites un ciešākas turpmākās sadarbības iespējas visos līmeņos. Kā sacīja V.Vīķe-Freiberga, Latvija vienmēr atceras faktu, ka Japānas diplomātiskais pārstāvis pēdējais no diplomātiskā korpusa atstājis Latviju, 1940.gadā valstij tiekot okupētai. “Runājot par šodienas sadarbību, jāuzsver, ka Latvijas vēstniecības atvēršana Tokijā ir viena no mūsu valsts prioritātēm, ko, jācer, drīzumā izdosies īstenot,” atzīmēja V.Vīķe-Freiberga.
Ar gandarījumu sarunā tika minēta lielā interese par japāņu kultūru un valodas apmācību Latvijā, kā arī lieliskie sakari kultūras jomā. Vēstnieks ar apbrīnu izteicās par latviešu Dziesmu svētku tradīcijām un bagāto folkloras mantojumu.
Apspriežot saimniecisko sadarbību, vēstnieks informēja, ka marta vidū Latviju apmeklējusi nozīmīga Japānas uzņēmēju delegācija, apsverot kontaktu iespējas ar Latviju kā ES dalībvalsti. “Latvijai ir labas ģeogrāfiskas un ekonomiskas priekšrocības, lai kļūtu par investīcijām pievilcīgu zemi,” sacīja vēstnieks. Tika pausta abpusēja cerība, ka ekonomiskā sadarbība iegūs jaunu aktivitātes līmeni saistībā ar Latvijas dalību ES.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!