• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas delegācija vakar, 29.martā, Vašingtonā, ASV valsts departamentā, iesniedza Ziemeļatlantijas līguma organizācijas pievienošanās dokumentus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2004., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots NBS karavīriem 2004.gada 29.martā

Vēl šajā numurā

30.03.2004., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Latvijas delegācija vakar, 29.martā, Vašingtonā, ASV valsts departamentā, iesniedza Ziemeļatlantijas līguma organizācijas pievienošanās dokumentus

27.martā Ministru prezidents Indulis Emsis ieradās darba vizītē Vašingtonā, ASV. Ministru prezidents ieradies Vašingtonā pēc ASV prezidenta Dž.Buša ielūguma piedalīties Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) paplašināšanai veltītajā ceremonijā Baltajā namā 29.martā un uzturēsies Vašingtonā līdz 30.martam.
28.martā arī aizsardzības ministrs Atis Slakteris ieradās Vašingtonā, lai kā Latvijas oficiālās delegācijas pārstāvis Ministru prezidenta vadībā piedalītos NATO pievienošanās dokumentu iesniegšanā Valsts departamentā, kas nozīmē Latvijas pievienošanos Ziemeļatlantijas līguma organizācijai. Latvijas delegācijas sastāvā ir arī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš.
“Tas ir sasniegums, kas pierāda, ka mēs spējam izdarīt un kopā panākt daudz. Tagad pāris dienu laikā sakārtota arī normatīvā bāze. NATO ir politiska apvienība, Latvija politiski kļūs stiprāka, un tas būs neatgriezeniski, kas uzliek arī atbildību par pasaulē notiekošajiem procesiem. Latvijas iedzīvotāji un valsts iegūs drošību, tai sekos finanšu ieguldījumu pieaugums, un līdz ar to ieguvējs būs ikviens iedzīvotājs,” uzsvēra A.Slakteris.
29.martā Vašingtonā, ASV notika Latvijas un pārējo jauno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstu NATO pievienošanās instrumentu iesniegšana ASV Valsts departamentā, kas nozīmē Latvijas pievienošanos Ziemeļatlantijas līguma organizācijai.
Pulksten 10 pēc Vašingtonas laika (18 pēc Latvijas laika) Ministru prezidents kopā ar pārējo valdību vadītājiem tikās ar ASV senatoriem.
No pulksten 12.30 līdz 12.40 (20.30–20.40 pēc Latvijas laika) notika NATO pievienošanās instrumentu iesniegšana ASV valsts sekretāram Kolinam Pauelam.
Līdz pulksten 14 (līdz 22 pēc Latvijas laika) ilga valdību vadītāju pusdienas ar K.Pauelu. Pēc pusdienām valdību vadītāji un delegāciju pārstāvji devās uz Balto namu, lai tiktos ar ASV prezidentu Džordžu Bušu.
No pulksten 15.20 līdz 15.35 (23.20–23.35 pēc Latvijas laika) notika jauno NATO dalībvalstu valdību vadītāju preses brīfings.
No pulksten 15.40 līdz 16.10 (23.40–00.10 pēc Latvijas laika) – ceremonija Baltā nama Dienvidu zālienā, kuras laikā ASV prezidents teica uzrunu.
No pulksten 17 līdz 18 (1–2 pēc Latvijas laika) Nacionālajā preses klubā notika valdību vadītāju preses konference.
No 18.30 līdz 20.30 (2.30–4.30 pēc Latvijas laika) notika NATO valstu vēstnieku rīkota pieņemšana par godu jauno dalībvalstu valdību vadītāju vizītei un NATO paplašināšanai.

Ārlietu ministrijas preses centrs, Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments, Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!