• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kliedē bažas par ātrgaitas ceļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2004., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nolemj nesamazināt platības

Vēl šajā numurā

26.03.2004., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kliedē bažas par ātrgaitas ceļiem

Atsaucoties uz pārmaiņām, kas no 1.maija paredzētas Ceļu satiksmes noteikumos, visvairāk iedzīvotāju diskusiju izraisījusi jaunieviešamā ceļa zīme “Ātrgaitas ceļš”.
Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem pa ātrgaitas ceļiem varēs braukt līdz pat 110 km/h. Tos būs liegts lietot gājējiem, kā arī velosipēdiem, mopēdiem un citiem transportlīdzekļiem, kuru lēnā kustība var traucēt kopējai satiksmes plūsmai. Tas daudziem radījis bažas par atsevišķu transportlīdzekļu izskaušanu jau tuvākajā laikā.
Jā, pa ātrgaitas ceļiem nevarēs pārvietoties tie, kuru braukšanas ātrums neiekļausies kopējā plūsmā, taču tas nenotiks jau 1.maijā, informē Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Latvijā, kā daudzviet pie automaģistrālēm ārvalstīs, jāizveido ātrgaitas ceļiem paralēlas, nodalītas brauktuves lēnajiem satiksmes dalībniekiem. Savukārt uz ceļiem, kuriem nākotnē varētu piešķirt ātrgaitas statusu, vēl jāveic nopietni uzlabojumi – nav pieļaujami krustojumi, ceļi uz blakusteritorijām, iespēja apgriezties braukšanai pretējā virzienā, skaidro CSDD. Šādu uzlabojumu ieviešana prasīs daudz laika un līdzekļu, tādējādi gājēju un mopēdistu bažām neesot pamata – norma par ātrgaitas ceļiem noteikumos iestrādāta, domājot par nākotni.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!