• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Informē par Komerclikuma reformu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2004., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86169

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā rīkoties, ja ielūst ledū

Vēl šajā numurā

26.03.2004., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Informē par Komerclikuma reformu

Lai veicinātu uzņēmēju aktivitāti pārreģistrēties komercreģistrā, Uzņēmumu reģistrs (UR), sadarbojoties ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), uzsāk informēšanas kampaņu par Komerclikuma reformu.
“Galvenais, ka līdz ar reformu drošāka kļūst uzņēmējdarbības vide – Komerclikums būtiski aizsargā trešo personu intereses, tāpēc pēcpadomju perioda biznesmeņu paņēmieni tiks izskausti. Savukārt svarīgākais, kāpēc ar pārreģistrāciju vairs nevajadzētu kavēties, ir Eiropas Savienības strukturālo fondu finansējums, uz kuru var pretendēt komercreģistrā reģistrēti uzņēmumi, iemesls – tā nodrošināta kreditoru interešu aizsardzība,” norāda UR galvenais valsts notārs Jānis Endziņš.
No 25.marta līdz pat jūnija sākumam pavisam plānoti 26 semināri 33 Latvijas pilsētās, kuros aicināti piedalīties uzņēmēji, pašvaldību pārstāvji un citi interesenti. Seminārus rīko LIAA, informējot uzņēmējus par Eiropas Savienības strukturālo fondu līdzekļu apgūšanu. Tā kā šo līdzekļu apgūšana ir tieši saistīta ar uzņēmumu ierakstīšanos komercreģistrā, UR šajos semināros skaidros Komerclikuma reformas nosacījumus un iepazīstinās ar jaunumiem. Semināros klātesošie tiks informēti par pārreģistrācijas kārtību komercreģistrā, kā arī Komerclikuma piemērošanas aktualitātēm — firmas veidošanas kritērijiem un ierobežojumiem, prokūrām, kapitālsabiedrības pamatkapitāla apmaksu, daļu atsavināšanu un citiem jautājumiem.
Vakar, 25.martā, UR galvenais valsts notārs Jānis Endziņš apmeklēja LTRK rīkoto pasākumu uzņēmējiem, kur ar klātesošajiem diskutēja par Komerclikuma reformas aktuālajiem jautājumiem.
Līdz 25.martam komercreģistrā pavisam bija ierakstījušies 26107 komersanti, no tiem 12201 uzņēmums pārreģistrējies no uzņēmumu reģistra (SIA “Lursoft” statistika).

Mārtiņš Lācis,

UR Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!