• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts iekšējā aizņēmuma parāda vērtspapīru kotēšanas uzsākšanas prasības un tirdzniecības kārtība biržā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2004., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86141

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā

Vēl šajā numurā

26.03.2004., Nr. 48

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas Fondu birža

Veids: noteikumi

Pieņemts: 22.03.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Rīgas Fondu biržas noteikumi

Valsts iekšējā aizņēmuma parāda vērtspapīru kotēšanas uzsākšanas prasības un tirdzniecības kārtība biržā

Apstiprināti Rīgas Fondu biržas padomes sēdē 2004.gada 22.martā

Rīgas Fondu biržas (turpmāk tekstā — Birža) noteikumi “Valsts iekšējā aizņēmuma parāda vērtspapīru kotēšanas uzsākšanas prasības un tirdzniecības kārtība Biržā” (turpmāk tekstā — Noteikumi) ir izstrādāti, pamatojoties uz Finanšu instrumentu tirgus likuma 28.panta piektās daļas 3.punktu un ievērojot Biržas “Finanšu instrumentu kotēšanas noteikumu” 2.7. punktu.

1. Vispārīgie noteikumi

1.1. Šie Noteikumi nosaka Latvijas valsts iekšējā aizņēmuma parāda vērtspapīru kotēšanas uzsākšanas un tirdzniecības prasības Biržā.

1.2. Noteikumos lietotie termini un jēdzieni atbilst Finanšu instrumentu tirgus likumā un Biržas noteikumos lietotajiem terminiem.

2. Valsts iekšējā aizņēmuma parāda vērtspapīru kotēšanas uzsākšana

2.1. Kotēšanas uzsākšanai iesniedzamie dokumenti:

2.1.1. Iesniegums no Valsts kases;

2.1.2. Finanšu instrumenta ISIN kods;

2.1.3. Finanšu instrumentu dzēšanas datums;

2.1.4. Viena finanšu instrumenta — nominālvērtība latos;

2.1.5. Iekļaujamo finanšu instrumentu skaits;

2.1.6. Datumi, ar kuriem Biržā tiek uzsākta un izbeigta tirdzniecība ar finanšu instrumentiem (iekļaušanas un dzēšanas datums);

2.1.7. Vidēja termiņa un ilgtermiņa obligācijām norāda fiksētā ienākuma procentu likmi, tās aprēķināšanas un izmaksu datumus.

2.2. Valsts iekšējā aizņēmuma parāda vērtspapīrus uzsāk kotēt Biržas regulētajos tirgos pēc tam, kad finanšu instrumenti ir pilnībā apmaksāti.

3. Valsts iekšējā aizņēmuma parāda vērtspapīru tirdzniecības kārtība

3.1.Tirdzniecība ar valsts iekšējā aizņēmuma parāda vērtspapīriem notiek tikai tiešajos darījumos — Akcepta sistēmā (veids, kādā tiek slēgti darījumi tirdzniecības sistēmā).

3.2. Uz darījumiem ar valsts iekšējā aizņēmuma parāda vērtspapīriem attiecināma kārtība, kas noteikta Biržas “Tirdzniecības noteikumu” 2.punktā “Uzdevumu iesniegšana” un 8.punktā “Tiešie darījumi”, kā arī Biržas noteikumu “Par naudas un finanšu instrumentu norēķiniem” 3.punktā “Tiešie darījumi”.

3.3.Tirdzniecības sesijas rezultāti ar valsts iekšējā aizņēmuma parāda vērtspapīriem, pēdējo darījumu cena, tirgoto finanšu instrumentu skaits, apgrozījums latos u.c., tiek publicēti Biržas biļetenā. Biržas biļetens ir pieejams elektroniskā veidā Biržas mājaslapā internetā.

4.Noslēguma noteikumi

4.1. Šie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

4.2. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Rīgas Fondu biržas 2002.gada 31.janvārī Valdes sēdē pieņemtās “Valsts iekšējā aizņēmuma parāda vērtspapīru kotēšanas uzsākšanas prasības un tirdzniecības kārtība Rīgas Fondu biržā”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!