• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Būvniecība vēršas plašumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.03.2004., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ceļazīme neskaidrību kliedēšanai

Vēl šajā numurā

25.03.2004., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Būvniecība vēršas plašumā

Pērn būvniecības apjomi sasniedza 524,7 miljonus latu, kas ir par 13,7 procentiem vairāk nekā gadu iepriekš, informē Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Investīciju un nekustamā īpašuma statistikas daļa.
Ārpus mūsu valsts veikto būvdarbu apjoms bija 19,3 miljoni latu (2002.gadā – 2,4 miljoni latu). Visvairāk būvdarbu veikts NVS valstīs un Igaunijā. Tajā pašā laikā citu valstu būvnieki Latvijā veikuši būvdarbus 2,1 miljona latu apmērā. Aktīvi bijuši Igaunijas un Lietuvas būvnieki – attiecīgi 1 un 0,6 miljoni latu.
Aizvadītajā gadā, salīdzinot ar 2002.gadu, jaunās būvniecības apjomi (rēķinot salīdzināmās cenās) palielinājušies par 14,1 procentu, remonta un rekonstrukcija darbu apjomi – par 13,4 procentiem. Piemēram, jaunās būvniecības un remontdarbu apjoms ostās audzis divas reizes, dzīvojamo ēku – aptuveni pusotru reizi, šoseju, ielu un ceļu tikpat. Bet izglītības iestāžu būvniecības apjoms samazinājies par 39 procentiem, vietējo cauruļvadu un kabeļu līniju – 15 procentiem, maģistrālo cauruļvadu, komunikācijas un spēka līniju – 12 procentiem.
Joprojām lielākā daļa būvniecības pēc faktiskās darbu izpildes vietas koncentrēta Rīgā – 53,2 procenti. Bet atsevišķos rajonos, piemēram, Ventspils, Dobeles, Alūksnes, Rēzeknes, Jelgavas, Daugavpils, veikto būvdarbu apjomi ir nelieli, norāda CSP. Pērn ekspluatācijā pieņemti daudzi svarīgi tautsaimniecības objekti, galvaspilsētā “Stockmann” universālveikals un kinozāļu komplekss, Rātsnams, Centrālās dzelzceļa stacijas jaunā apbūve, atpūtas un darījumu centrs “Triangula bastions”, “Valdo” biroja ēka, viesnīca “Hotel Bergs”, Jūrmalā – Līvu akvaparks, Daugavpilī – transporta mezgls un industriālā zona, boulinga un izklaides centrs “City Center”, Liepājā – maģistrālā transporta ievadceļa piektais posms, Rīgas rajonā – ledus halle Piņķos, bet Ogrē – jauna elektronikas ražotne.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!