• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Eiropas Parlamenta Eiropas Nāciju vienotības grupas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2004., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/86021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piešķirot brigādes ģenerāļa pakāpi NBS ģenerālinspektoram

Vēl šajā numurā

24.03.2004., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Tiekoties ar Eiropas Parlamenta Eiropas Nāciju vienotības grupas pārstāvjiem

Vakar, 23.martā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Eiropas Parlamenta (EP) Eiropas Nāciju vienotības grupas pārstāvjiem.
Sveicot viesus Saeimā, I.Ūdre akcentēja parlamentārās sadarbības nozīmi Eiropas Savienības (ES) kontekstā, īpaši politisko grupu līmenī.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra aktīvas dalības nepieciešamību Eiropas Savienības jautājumu kopīgā risināšanā. Tieši Eiropas Parlamenta (EP) politikās grupas nosaka, kā veidot jauno ES politiku, viņa sacīja. Politisko grupu sadarbība EP ir nozīmīga, arī domājot par Eiropas budžeta sadalījumu nākotnē, jo tas būs noteicošs faktors ES reģionu attīstībā, kurai vajadzētu veicināt viendabību un līdzvērtību. “Tikai augsts attīstības līmenis ES kopumā var kalpot par pamatu visas sabiedrības drošībai un stabilitātei,” norādīja I.Ūdre.
Sarunas dalībnieki bija vienisprātis par nepieciešamību aktivizēt sadarbību reģionālā līmenī – Ziemeļu un Dienvidu dimensiju starpā, pamatojoties uz kopējām vērtībām un izpratni par Eiropas Savienības attīstības mērķiem, saglabājot katras valsts nacionālo identitāti. Terorisms, narkotiku un cilvēku tirdzniecība tika atzīti par aktuālākajiem draudiem Eiropā. Tikai apvienojot spēkus un nostiprinot kopējās robežas, kā arī atrodot efektīvu sadarbības modeli, ES dalībvalstis spēs šīs problēmas risināt.
Tikšanās nobeigumā Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre, vēlēdama veiksmīgu tālāko darbību, uzsvēra, ka politiķus Eiropas Parlamentā un nacionālajos parlamentos vieno kopējs uzdevums – to cilvēku uzticības atjaunošana, kas balsojuši par konkrētajiem deputātiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!