• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Viss Finanšu ministrijas rokās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2004., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85932

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

23.03.2004., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Viss Finanšu ministrijas rokās

Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma komentē Eiropas Komisijas pārmetumus Latvijai, ka Latvijas Lauku atbalsta dienests (LAD) nav gatavs darbam, lai Latvijas lauksaimnieki varētu iegūt Eiropas Savienības finansējumu. “Tas, vai līdz 1.maijam tiks akreditēts Lauku atbalsta dienests, vistiešākajā nozīmē ir atkarīgs no Finanšu ministrijas uzsāktās akreditācijas procedūras LAD. Konkrēti par LAD gatavību: LAD ir gatavs administrēt ES finanses,” situāciju skaidro Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma.
L.Straujuma norāda, ka zemkopības ministrs Mārtiņš Roze jau pirms pusgada aicinājis Finanšu ministriju laikus sākt Latvijas Lauku atbalsta dienesta akreditāciju, taču šī svarīgā darba paveikšana Finanšu ministrijā diemžēl iekavējusies. “Latvijā vislabākā pieredze ar Eiropas Savienības (ES) naudas administrēšanu ir tieši Lauku atbalsta dienestam, kas līdz šim vairāku gadu garumā sekmīgi administrēja ES atbalstīto SAPARD projektu finansēšanu. Šā iemesla dēļ apgalvojumi, ka Latvija un Latvijas Lauku atbalsta dienests nav gatavi darbam pēc iestājas ES, ir nepamatoti. Lauku atbalsta dienests ir gatavs akreditācijai, akreditācijas process jau ir uzsākts, un tas jāpabeidz līdz 23.aprīlim saskaņā līguma nosacījumiem. Pēc iestādes akreditācijas, ja būs kādi ieteikumi dienesta darba efektivizēšanai, tie tiks nekavējoties ieviesti,” uzsver L.Straujuma. Viņa ir pārliecināta, ka zemnieki laikus varēs saņemt ES finansējumu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!