• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dienaskārtībā bērnu pabalsti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2004., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85825

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jāaktivizē diplomātiskie kontakti

Vēl šajā numurā

19.03.2004., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dienaskārtībā bērnu pabalsti

Vakar, 18.martā, Valsts sekretāru sanāksmē Labklājības ministrija pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā normatīvo aktu grozījumu projektu, kas paredz palielināt bērna piedzimšanas un kopšanas pabalsta apmērus.
Ministru kabineta Komunikācijas departamenta vadītāja vietnieks Aivis Freidenfelds atgādina, ka pabalsta apmērs personām, kuras kopj bērnu vecumā līdz pusotram gadam, nav pārskatīts kopš 1998.gada 1.jūlija, bet personām, kuras kopj bērnu vecumā no pusotra līdz diviem gadiem, nav pārskatīts kopš 1992.gada 1.novembra, piebilstot, ka tā rezultātā bērna kopšanas pabalsta saņēmēju pirktspēja būtiski samazinājusies un ģimeņu ar bērniem dzīvs līmenis pasliktinājies. Tas savukārt negatīvi ietekmē demogrāfisko situāciju.
Noteikumu projekts paredz efektīvākas bērna kopšanas pabalsta sistēmas ieviešanu. Kā “Latvijas Vēstnesī” jau rakstījām, tā mērķis ir paaugstināt sociālo pabalstu pēc mazuļa piedzimšanas, būtiski palielināt bērna kopšanas pabalstu personām, kuras kopj bērnus vecumā līdz gadam, kā arī paaugstināt bērna kopšanas pabalstus personām, kuras kopj bērnu vecumā no pusotra līdz diviem gadiem. Piemēram, iecerēts, ka no nākamā gada 1.janvāra pabalstu par mazuļa vecumā līdz gadam kopšanu piesaistīt vecāku iepriekš saņemtajai algai. Projekts nodots saskaņošanai ieinteresētajās institūcijās.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!