• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmumprojekts par pārtikas produktu marķējumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2004., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85760

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 18. martā

Vēl šajā numurā

18.03.2004., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmumprojekts par pārtikas produktu marķējumiem

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs ir atļauts izplatīt tikai Savienības normatīvajos aktos noteiktajām prasībām atbilstošus produktus. Šīs prasības no 2004.gada 1.maija attieksies arī uz mūsu valsts ražotājiem.

Produkti, kas ražoti pirms 2004.gada 1.maija, tiks uzskatīti par neatbilstošiem ES prasībām. Tomēr jaunajās dalībvalstīs, lai sekmētu pāreju no esošās sistēmas uz ES sistēmu, ir nepieciešams adekvāts pārejas periods produktu tirdzniecībā, it īpaši attiecībā uz dzīvnieku izcelsmes produktiem un visu, kas saistīts ar iepakošanu un iepakojamo materiālu, uz kura ir veselības marķējums. Eiropas Komisija izstrādājusi lēmuma projektu, kurā noteikts, kā jauno dalībvalstu uzņēmumi, kuriem noteikts pārejas periods, marķēs savu produkciju. Lēmumprojekts attieksies uz dzīvnieku izcelsmes produktiem: svaigu gaļu un gaļas produktiem, olu produktiem, zivsaimniecības, akvakultūras un citiem produktiem.
Komisijas lēmums paredz pārejas periodu iepakojuma, iesaiņojuma materiālu, uzlīmju un etiķešu uzkrājumu izmantošanā, uz kuriem ir veselības marķējums. Iepriekšminētos uzkrājumus varēs izmantot līdz šā gada 31.decembrim. Līdz ar to tos dzīvnieku izcelsmes produktus, kas paredzēti cilvēku patēriņam, iegūti pirms 2004.gada 1.maija un marķēti ar Latvijas tiesību aktos noteikto marķējumu, no 2004.gada 1.maija līdz 2004.gada 31.decembrim varēs izplatīt un realizēt tirgū tikai Latvijas teritorijā.
Uzņēmumi, kuri nav piemērojušies ES prasībām vai nav panākuši pārejas periodu savas ražotnes sakārtošanai, ne Latvijas, ne citu ES dalībvalstu tirgos produkciju nedrīkstēs realizēt.
Komisijas lēmuma projekts izstrādāts, ņemot vērā Eiropas Kopienas dibināšanas līgumu, kā arī Aktu par jaunu dalībvalstu pievienošanās nosacījumiem un ielāgojumiem līgumos, kas ir Eiropas Savienības pamatā, īpaši 42. pantu.

Liene Ansone,

ZM Veterinārā un pārtikas departamenta vecākā referente

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!