• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rekšņa atsakās no KNAB. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2004., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85681

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sarucis pensionāru skaits

Vēl šajā numurā

17.03.2004., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rekšņa atsakās no KNAB

Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Juris Rekšņa, kurš pirmdien vakarā pēc valdību veidojošo partiju koalīcijas padomes sēdes negaidīti tika izvirzīts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatam, vakar šo piedāvājumu noraidījis.

Atteikumu IeM valsts sekretārs policijas ģenerālis J. Rekšņa, kurš gan nenoliedz, ka spētu tikt galā ar KNAB vadību, pamatojis ar vēlmi turpināt iesāktos darbus līdzšinējā amatā. Viņš arī atzinis, ka ap KNAB sacelta politiska ažiotāža, taču savu izvēli nesaista ar piedāvātā darba iespējamo nestabilitāti. “Nav ne stabila, ne nestabila amata, bet ir reālas domas par to, ko cilvēks vēlas darīt.” J. Rekšņa uzsvēra, ka jābūt mīlestībai pret savu darbu, kā arī pauda viedokli – ja gadījumā tiktu apstiprināts par KNAB vadītāju, viņu varētu uzskatīt par Ministru prezidenta Induļa Emša ielikteni.
Kā jau ziņots, J. Rekšņa tika izvirzīts KNAB priekšnieka amatam pēc tam, kad līdzšinējās biroja pagaidu vadītājas Jutas Strīķes atrašanās šajā postenī izpelnījās I. Emša kritiku. Proti, valdības vadītājs norādīja, ka apšaubāms ir veids, kādā savulaik, ignorējot Saeimas divkārtēju noraidījumu, bijušais premjerministrs Einars Repše iecēlis J.Strīķi atbildīgajā amatā.
Pirms J. Rekšņas izraudzīšanas KNAB vadītāja amatam I. Emsis uz to bija gatavs virzīt kādu no pārliecinošākajiem pretendentiem, kuri kandidēja iepriekšējās valdības šim amatam rīkotajā konkursā vai arī kādu no tiesībsargājošo institūciju vadītājiem.
Pieņemot, ka J. Rekšņa piekritīs darbam KNAB, vakar kā IeM valsts sekretāra amata kandidāts tika minēts no Tautas saskaņas partijas uz Latvijas Pirmo partiju nesen pārgājušais Saeimas deputāts Dainis Turlais.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!