• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Muitas noliktavu pārreģistrācijai atlicis maz laika. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2004., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85676

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iemaksu paaugstināšanu

Vēl šajā numurā

17.03.2004., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Muitas noliktavu pārreģistrācijai atlicis maz laika

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Galvenā muitas pārvalde (GMP) atgādina, ka līdz šī gada 19.martam uzņēmēji, muitas noliktavu turētāji, aicināti iesniegt GMP Muitošanas metodikas daļas Atļauju uzraudzības nodaļā pieteikumus muitas noliktavu pārreģistrācijai.
Pēc iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) muitas noliktavu darbību regulēs ES Muitas kodekss un tā ieviešanas noteikumi. Prasības attiecībā uz muitas noliktavu darbību pēc 1.maija gan būtiski neatšķirsies no pašlaik spēkā esošajām. Kā nozīmīgākā atšķirība jāatzīmē viena: būs jaunas attiecīgā pieteikuma un atļaujas veidlapas. Tā kā normatīvie akti, kas regulē muitas noliktavu darbību ES, neparedz pārejas periodu, Latvijā attiecīgo prasību ievērošana jānodrošina jau ar 1.maiju. Tas nozīmē, lai turpinātu esošās muitas noliktavas darbību, tā ir jāpārreģistrē.
Pēc pieteikuma izskatīšanas līdz 1.maijam tiks pieņemts lēmums par konkrētās muitas noliktavas pārreģistrāciju (vai par atteikumu pārreģistrēt) un iespējami īsā laikā tiks izsniegta muitas noliktavas darbībai ES nepieciešamā atļauja. Ja norādītajā termiņā uzņēmums neiesniegs pieteikumu muitas noliktavas pārreģistrācijai un līdz 1.maijam nebūs iespējams izskatīt jautājumu un pieņemt lēmumu par muitas noliktavas pārreģistrāciju, tad iepriekš izsniegtā muitas noliktavas turēšanas atļauja zaudēs spēku un par precēm, kuras pēc 1.maija atradīsies nepārreģistrētajās muitas noliktavās, radīsies muitas parāds.
Muitas noliktavu pārreģistrācijai nepieciešamā pieteikuma veidlapas paraugs un paskaidrojumi tās aizpildīšanai, kā arī parasto apstrādes veidu saraksts latviešu valodā ir pieejami VID interneta mājaslapā ( www.vid.gov.lv ), sadaļā “VID publikācijas” – “Muitas lietas” – “Muitas noliktavu pārreģistrācija”. Vienlaikus VID GMP atgādina: kamēr minēto ES normatīvo aktu tulkojums nav publicēts oficiālajā izdevumā “Official Journal”, tas nav juridiski saistošs.
VID GMP papildus informē, ka ES Muitas kodeksa un tā ieviešanas noteikumi latviešu valodā ir lasāmi Finanšu ministrijas un Tulkošanas un terminoloģijas centra interneta lapās ( www.fm.gov.lv  un www.ttc.lv ). Savukārt minēto normatīvo aktu elektroniskā versija angļu valodā ir pieejama ES mājaslapā ( http://europa.eu.int/eur-lex/en/consleg   ).

Pēc VID GMP informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!