• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Esot darba vizītē Francijas Republikā 2004.gada 10.-12.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2004., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Albānijas prezidentam

Vēl šajā numurā

12.03.2004., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Esot darba vizītē Francijas Republikā 2004.gada 10.–12.martā

Trešdien, 10.marta vakarā, valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Parīzē tikās ar Eiropas Konventa prezidentu, bijušo Francijas Republikas prezidentu Valerī Žiskāru d’Estēnu. Sarunā apspriesta Eiropas konstitūcijas tapšana, un Latvijas prezidente uzsvēra, ka V.Ž. d’Estēns ir ieguldījis daudz pūļu, lai Eiropā varētu tapt konstitucionāls likums.
Abas puses bija vienisprātis, ka Eiropa sāk jaunu vēsturisku posmu, kurā katrai valstij ir vienlīdzīgas tiesības un iespējas piedalīties Eiropas veidošanā. Valsts prezidente aizstāvēja Latvijas nostāju, ka katrai jaunajai Eiropas dalībvalstij jābūt pārstāvētai Eiropas Savienībā (ES) ar savu komisāru.
Pārrunāta Baltijas reģiona stratēģiskā politiski ekonomiskā situācija, kā arī V.Ž.d’Estēns sīki interesējās par vidusmēra Latvijas iedzīvotāja dzīvi un noskaņojumu sakarā ar Latvijas pilntiesīgo dalību Eiropas Savienībā. Eiropas konventa prezidents uzsvēra, ka šajā Eiropas paplašināšanās procesā ļoti būtiski ir tā dēvēto veco valstu iedzīvotājiem plašāk iepazīt jaunās dalībvalstis. V.Ž.d’Estēns uzsvēra: “Jūsu vēsture ir bijusi ļoti traģiska, un es domāju, ka ikvienam jaunās Eiropas iedzīvotājam vajadzētu zināt par šo traģisko vēsturi, lai izprastu jauno dalībvalstu iedzīvotāju noskaņojumu un Eiropas redzējumu.” Valsts prezidente sarunas noslēgumā ielūdza V.Ž.d’Estēnu apmeklēt Latviju.
Ceturtdien, 11.martā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Parīzē tikās ar “l’Oréal” prezidentu un ģenerāldirektoru Lindseju Ouenu-Džonsu, kurš izteica lielu gandarījumu par to, ka prezidente atradusi iespēju apsveikt jaunās zinātnieces.Valsts prezidente sacīja, ka arī Latvijā ir daudz spēcīgu sieviešu zinātnieču un viņas mērķis ir panākt, lai Latvijā zinātne attīstītos un veidotos starptautiskie sakari starp Latvijas un pasaules zinātniekiem.
Vakardienas sarunā piedalījās arī Latvijas Attīstības aģentūras pārstāvis H.Celms, tāpēc sarunā uzsvērtas iespējamās investīcijas Latvijā. “l’Oréal” prezidents un Latvijas prezidente uzsvēra, ka Latvija ir dinamiska Ziemeļeiropas valsts, un “l’Oréal” prezidents atzīmēja, ka viņa uzņēmums arvien vairāk pievēršas Latvijai kā Baltijas centram. Sarunā atzīmēts, ka Latvija jau gadsimtiem ilgi bijusi pazīstama kā tirdzniecības ceļu krustpunkts, arī tā dēvētais Dzintara ceļš ir gājis caur Latviju. Prezidente ielūdza “l’Oréal” prezidentu apmeklēt Latviju.

Valsts prezidenta preses dienests


Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!