• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiesu sistēma pārmaiņu gaidās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2004., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/85290

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 8. martā, valūtas tirgū

Vēl šajā numurā

09.03.2004., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiesu sistēma pārmaiņu gaidās

Vakar, 8.martā, valdība ārkārtas sēdē akceptēja jauno Tiesu iekārtas likumu, kas būtiski mainīs pastāvošo tiesu sistēmu. Likumprojekta anotācijā skaidrots, ka Tiesu iekārtas likumprojekta mērķis ir nodrošināt tiesas spriešanu neatkarīgā, objektīvā un taisnīgā tiesā.
Jaunais likums paredz, ka rajona tiesas un administratīvās rajona tiesas būs pirmās instances tiesas, apgabaltiesas un administratīvā apgabaltiesa – tikai un vienīgi apelācijas instances tiesas, bet Augstākā tiesa būs tikai kasācijas instances tiesa. Patlaban tiesu darba organizatorisko vadību realizē Tieslietu ministrija. Likumprojekts paredz šo funkciju nodošanu neatkarīgai tiesu varas institūcijai – Tieslietu padomei – un tās padotībā esošajai Tiesu administrācijai.
Tieslietu padomes padotībā darbosies Tiesu administrācija, kam tiks nodotas tiesu darba organizatoriskās funkcijas, kuras patlaban realizē Tieslietu ministrija.
Ar jauno likumu tiks regulēta tiesnešu atlases kārtība, tiesnešu disciplinārā atbildība, tiesas piesēdētāju ievēlēšanas kārtība un viņu atbildība. Likumprojektā ir regulēts tiesnešu sociālo garantiju jautājums, paredzot tiesnešiem tādus pabalstus, kādi šobrīd tiek garantēti arī civildienesta ierēdņiem, turklāt tiesnešiem ir paredzētas arī izdienas pensijas.

“LV” un LETA informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!