• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finanšu instrumentu cenas noteikšanu un uzdevumu izpildīšanu konkurējošās daudzcenu izsolēs ar pagarinājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2004., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas Fondu biržas noteikumi

Par finanšu instrumentu cenas noteikšanu un uzdevumu izpildīšanu vienas cenas izsolēs

Vēl šajā numurā

02.03.2004., Nr. 33

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas Fondu birža

Veids: noteikumi

Pieņemts: 27.02.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Rīgas Fondu biržas noteikumi

Par finanšu instrumentu cenas noteikšanu un uzdevumu izpildīšanu konkurējošās daudzcenu izsolēs ar pagarinājumu

Apstiprināti Rīgas Fondu biržas padomes sēdē 2004.gada 27.februārī

Rīgas Fondu biržas (turpmāk tekstā – Birža) noteikumi “Par finanšu instrumentu cenas noteikšanu un uzdevumu izpildīšanu konkurējošās daudzcenu izsolēs ar pagarinājumu” (turpmāk tekstā – Noteikumi) izstrādāti, pamatojoties uz Finanšu instrumentu tirgus likuma 28.panta piektās daļas septīto punktu.

1.Vispārīgie noteikumi

1.1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā notiek finanšu instrumentu cenas noteikšana un uzdevumu izpildīšana konkurējošās daudzcenu izsolēs ar pagarinājumu, kuras organizē Birža.
1.2. Pārdevējs – persona, kura ir noslēgusi līgumu ar Biržu par finanšu instrumentu pārdošanu un kura veic finanšu instrumentu pārdošanu ar Biržas biedra starpniecību.
1.3. Pircējs – Biržas biedrs, kurš iegādājas savā vai klientu vārdā pārdevēja finanšu instrumentus.
1.4. Biržas biedrs – persona, kas ir tiesīga savā vārdā pirkt un pārdot finanšu instrumentus Biržā.

2. Uzdevumu iesniegšana

2.1. Pārdevējs izsoles dienā Biržas valdes noteiktā laikā iesniedz vienu pārdošanas uzdevumu par visu izsolē piedāvāto finanšu instrumentu daudzumu, nosakot minimālo viena finanšu instrumenta cenu. Pārdevēja noteiktā minimālā cena līdz darījuma slēgšanas procesa pabeigšanai netiek atklāta.
2.2. Pircējs sabiedrības izsoles dienā Biržas valdes noteiktā laikā iesniedz pirkšanas uzdevumus Biržas automatizētās tirdzniecības sistēmā (turpmāk tekstā – ATS). Tiek pieņemti tikai tādi pirkšanas uzdevumi, kuros norādīta konkrēta cena.
2.3. Pirkšanas uzdevumi ir derīgi tikai attiecīgās tirdzniecības sesijas speciālajā izsolē.
2.4. Parāda vērtspapīru cena uzdevumos tiek norādīta procentos, citiem finanšu instrumentiem naudā (latos vai ārvalstu valūtā saskaņā ar noteikumu 1.2. punktā minētā līguma noteikumiem).
2.5. Uzdevumi tiek iesniegti saskaņā ar Biržas Tirdzniecības noteikumu 2.punktu “Uzdevumu iesniegšana”, izņemot 2.9. un 2.10.punktu.
2.6. Izsole notiek, ja iesniegts vismaz viens pirkšanas uzdevums, kurā norādītā cena ir vienāda vai lielāka par Pārdevēja noteikto minimālo cenu.

3. Cenas noteikšana un uzdevumu izpilde

3.1. Biržas ATS katram iesniegtajam pirkšanas uzdevumam ir redzams finanšu instrumentu daudzums un pirkšanas cena. Pirkšanas uzdevumi tiek sakārtoti pēc cenas augošā secībā.
3.2. Iesniegtie uzdevumi ir neatsau-cami. Izsoles laikā līdz Biržas valdes noteiktajam termiņam pircējs var izdarīt izmaiņas savos iesniegtajos uzdevumos, tos dalot, palielinot finanšu instrumentu skaitu vai paaugstinot viena finanšu instrumenta cenu.
3.3. Pēc Biržas valdes noteiktā termiņa beigām pirkšanas uzdevumu pieņemšana tiek pārtraukta. Ja pirkšanas uzdevumos kopējais pieprasījums pēc finanšu instrumentiem ir mazāks par Pārdevēja noteikto pārdodamo finanšu instrumentu skaitu, Izsole tiek slēgta. Ja pirkšanas pieteikumos kopējais pieprasījums pēc finanšu instrumentiem ir lielāks par Pārdevēja noteikto pārdodamo finanšu instrumentu skaitu, tiek izsludināts Izsoles pagarinājums.
3.4. Izsoles pagarinājumā netiek pieņemti jauni pirkšanas uzdevumi. Pircējs var izdarīt izmaiņas savos iesniegtajos uzdevumos, tos dalot vai paaugstinot viena finanšu instrumenta cenu.
3.5. Izsoles pagarinājumam nav laika ierobežojumu. Izsoles pagarinājums tiek slēgts 3 minūtes pēc pēdējā cenas paaugstinājuma veikšanas. Par atlikušo laiku, kurā iespējams izdarīt izmaiņas iesniegtajos uzdevumos, tiek ziņots ATS.
3.6. Pēc Izsoles vai Izsoles pagarinājuma slēgšanas notiek darījumu slēgšanas process. Tiek izpildīti tie pirkšanas uzdevumi, kuros pirkšanas cena norādīta lielāka vai vienāda ar Pārdevēja noteikto minimālo pārdošanas cenu. Finanšu instrumentu pirkšanas uzdevumi tiek izpildīti par cenu, par kādu tie ir iesniegti. Dilstošā kārtībā pirmie tiek izpildīti tie uzdevumi, kuros norādītā pirkšanas cena ir lielāka. Ja vairākiem iesniegtajiem pirkšanas uzdevumiem ir vienāda pirkšanas cena, bet nepietiek finanšu instrumentu, lai tos izpildītu pilnībā, vispirms tiek izpildīts tas pirkšanas uzdevums, kurš iesniegts agrāk.
3.7. Izsoles rezultāti tiek paziņoti saskaņā ar Biržas Tirdzniecības noteikumu 9.1. punktā “Tirdzniecības sesijas rezultātu paziņošana” noteikto kārtību.
3.8. Norēķini par iegādātajiem finanšu instrumentiem notiek saskaņā ar Biržas noteikumiem “Par naudas un finanšu instrumentiem norēķiniem”.

4. Noslēguma noteikumi

4.1. Šie noteikumi stājas spēkā publicēšanas dienā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.
4.2. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē instrukcija “Par cenas noteikšanu un uzdevumu izpildīšanu konkurējošās daudzcenu izsolēs ar pagarinājumu”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!