• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Katrs desmitais parādā par dzīvokļa īri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2004., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84926

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā paātrināt darbu pie lielajiem būvobjektiem

Vēl šajā numurā

27.02.2004., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Katrs desmitais parādā par dzīvokļa īri

IRNIEKI COPY.GIF (13294 bytes)
Īrnieku apmierinātība ar mājas apsaimniekošanu CSP dati

Pēdējā laikā nopietnas grūtības samaksāt dzīvokļa īri un komunālos pakalpojumus ir vairāk nekā trešdaļai īrnieku un aptuveni desmitā daļa īrnieku ir parādā par dzīvokļa īri un komunālajiem pakalpojumiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) pērna gada nogalē veiktā privāto īres namu apsekojuma rezultāti.
Kopumā rezultāti rāda, ka dzīvojamā fonda izmantošanā vērojama tirgus attiecību attīstība. Īres maksas apmēri būtiski atšķiras atkarībā no dzīvojamās mājas atrašanās vietas un apsaimniekošanas kārtības.
41 procents īrnieku reāli maksāja īri, kas pārsniedz 0,36 lati par kopējās platības kvadrātmetru. Savukārt desmit procenti privāto dzīvokļu īrnieki īri nemaksāja, to kompensējot ar savu ieguldījumu mājas uzturēšanā. Rīgā gan tikai viens procents īrnieku nemaksā īri, laukos – 50 procentu.
Salīdzinot ar analoģiska apsekojuma rezultātiem, gada laikā vidējā īres maksa pieaugusi vairāk nekā par ceturto daļu, informē CSP Investīciju un nekustamā īpašuma statistikas daļa. No visiem īres dzīvokļiem 87 procenti atrodas denacionalizētās, likumīgiem īpašniekiem atdotās mājās.
Ar pašreizējo dzīvokļa īpašnieku īres līgums noslēgts tikai 54 procentos gadījumu. Galvenie iemesli, kāpēc ar pašreizējo īpašnieku aizkavējusies līguma noslēgšana: īpašnieka neieinteresētība – 42 procentos gadījumu (laukos – 69) un īres līguma darbošanās ar iepriekšējo īpašnieku – 39 procentos gadījumu (Rīgā – 57).

“LV” informācija

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!