• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2004., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84779

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

25.02.2004., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Tiekoties ar Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 24.februārī, Maikapara namā tikās ar Lielo pilsētu asociāciju, lai pārrunātu pašvaldības interesējošos jautājumus par ES strukturālo fondu pārņemšanu un likumprojektu par pašvaldībām. Šī bija kārtējā tikšanās ar asociāciju, par ko tika nolemts iepriekšējās sarunās ar Latvijas lielāko pilsētu vadītājiem un Pašvaldību savienības pārstāvjiem 2003.gada 16.septembrī. Nākamā tikšanās varētu notikt pēc trim mēnešiem.
Sarunā asociācijas pārstāvji kā Latvijas nākotnei būtisku minēja vienotu valsts attīstības stratēģijas nepieciešamību. Atzīmēts, ka sekmīga un efektīva ES strukturālo fondu apguve būtu labs stimuls reģionālajai attīstībai kopējā Latvijas labklājības kontekstā. Atzīmējot, ka tūrisma attīstība kā viena no prioritātēm līdz šim tomēr bijusi deklaratīva, pilsētu vadītāji uzsvēra iespējas no ES fondu līdzekļiem panākt infrastruktūru sakārtošanu un reģionu attīstību, tajā skaitā tūrisma industrijas uzplaukumu.
Sarunā apspriestas aktualitātes likumdošanā, kas saistītas ar pašvaldību darbu. Asociācija pauda uzskatu, ka neatbalsta centralizācijas tendences valsts un pašvaldību tālākajā sadarbībā, uzsverot ievēlēto deputātu lomu pašvaldību demokrātiskā pārvaldē. Tāpat atzīmēts, ka katrai jaunai funkcijai, kas deleģēta pašvaldībām, ir jāseko finansējuma avotam.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!