• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Klāt gadskārtējā ēnu diena. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2004., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84775

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā ieradies EDSO augstais komisārs

Vēl šajā numurā

25.02.2004., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Klāt gadskārtējā ēnu diena

Šogad ēnu diena, ko ceturto gadu pēc kārtas organizē biznesa izglītības organizācija “Junior Achievement – Latvija” (JAL), visā Latvijā ir 25.februāris.
JAL sabiedrisko attiecību vadītāja Granma Maniņa norāda, ka ēnu dienas mērķis ir palīdzēt jauniešiem noticēt sev, savām nākotnes iespējām un sasniegumiem. Proti, tā palīdz pārbaudīt sevi, savas intereses un dod iespēju skolēniem ielūkoties iecerētās profesijas “aizkulisēs”. Ik gadu simtiem jauniešu no visas Latvijas dodas uz dažādiem uzņēmumiem un organizācijām, lai iepazītos ar dažādu profesiju specifiku.
Šodien daudzi jaunieši kļuvuši arī par valsts pārvaldes darbinieku ēnām. Vairāk nekā desmit skolēnu no dažādām Latvijas vietām iepazīs Valsts kancelejas darbu, piemēram, sava ēna būs Valsts kancelejas direktorei Guntai Veismanei.
Labklājības ministrija otro gadu pēc kārtas sniedz jauniešiem iespēju ielūkoties amatpersonu darba pasaulē, piedalīties viņu ikdienas darbā, kā arī apjaust savas karjeras iespējas. Arī Finanšu ministrijā jau otro gadu viesosies skolēni no dažādām Latvijas skolām. Viņiem būs iespēja iepazīties ar ministrijas ikdienas darbu, kā arī piedalīties sanāksmēs, tādējādi iepazīstoties ar valsts finanšu vadības nozares specifiku. Vairākas stundas septiņas ēnas sekos Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietniecei Solvitai Zvidriņai, valsts sekretāres vietniekam Gintam Freimanim, finanšu ministra biroja darbiniekiem, kā arī viesosies ministrijas Komunikācijas departamentā.
Projektam atsaukušās arī citas ministrijas. Piemēram, izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska ikdienu iepazīs Māris Onževs no Jelgavas, trīs jaunieši sekos Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta vadītājas Kristīnes Vāgneres, sekretariāta Sabiedrības integrācijas departamenta direktora Reiņa Āboltiņa un Mazākumtautību lietu departamenta direktora vietnieka Denisa Hanova darbam.

Ilze Apine, “LV”

ilze.apine@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!