• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Premjera kandidātu sola nosaukt šodien. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.2004., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84620

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 20. februārī

Vēl šajā numurā

20.02.2004., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Premjera kandidātu sola nosaukt šodien

Nākamais valdības vadītāja kandidāts tiks nosauks tuvāko 24 stundu laikā. To vakar vakarā pēc pārrunām ar Saeimā pārstāvētajām partijām paziņoja Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

“Sarunas visas dienas garumā bijušas ļoti konstruktīvas, un man kā prezidentei ir kļuvis skaidrs, ka mēs būsim spējīgi Latvijā izveidot rīcībspējīgu valdību jau tuvākajā nākotnē. Konsultācijas intensīvi turpinās, un man ir ļoti reālas cerības, ka jau 24 stundu laikā varēšu nosaukt premjera kandidātu,” paskaidroja V. Vīķe-Freiberga.
Prezidente un partiju pārstāvji vienojušies, ka laiks konsultācijām bijis jau pietiekami ilgs, tādēļ jaunās valdības veidošanai būtu jāiziet finiša taisnē. “Šobrīd esmu atstājusi partiju ziņā vēl precīzi noskaidrot to, kas ar ko būtu gatavs sastrādāties koalīcijas ietvaros, kaut vai tādēļ, ka vairākām partijām bijuši cienīgi premjera amata pretendenti.” Tai pašā laikā V. Vīķe-Freiberga atzina, ka arī vakar būtu varējusi nosaukt jaunās valdības vadītāja kandidātu, taču labāk to izdarīt bez steigas, izvērtējot visus apstākļus.
Vaicāta par sarunām ar “Jauno laiku” (JL) un šīs partijas gatavību Einara Repšes vietā nosaukt citu kandidātu, prezidente atbildēja, ka JL palicis pie E. Repšes kā vienīgā premjera kandidāta. Tādējādi top skaidrs, ka demisionējušās valdības vadītājs, kā V. Vīķe-Freiberga jau iepriekš norādījusi, diez vai tiks apstiprināts šim amatam atkārtoti. Citus iespējamos premjerministra amata kandidātus Valsts prezidente nosaukt atturējās, vien paskaidrojot, ka “neesam bezizejas situācijā”. Viņa arī atzina, ka viens no variantiem ir bezpartijiska premjera apstiprināšana, jo Latvijā esot daudz šā amata cienīgu pretendentu.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!