• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bērnu apmācība drošībai pagaidām neskaidra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.2004., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84618

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Cauri gadiem celti sadarbības meti

Vēl šajā numurā

20.02.2004., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Bērnu apmācība drošībai pagaidām neskaidra

Pagaidām nav īstas skaidrības, kā labāk nodrošināt bērnus ar zināšanām viņu personiskās drošības jautājumos. To pēc diskusijām, kuras trešdien rīkoja vairākas ar iedzīvotāju drošību saistītas institūcijas, atzina Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).
Kā jau ziņots, 18. februārī, lai pārrunātu kritisko situāciju bērnu drošības jomā, Satiksmes ministrijā tikās dažādu institūciju pārstāvji. Diskusijā atzīts, ka bērnu drošības uzlabošanai trūkst ieinteresēto institūciju sadarbības koordinācijas, kuru varētu uzņemties IZM, sniedzot arī nepieciešamās priekšzināšanas skolās. Viens no priekšlikumiem ir radīt drošības jautājumu programmu 1.–9. klašu skolēniem.
Sagatavot un īstenot šādu mācību programmu pašlaik būtu problemātiski noslogotā stundu plāna dēļ, atzīst IZM Izglītības satura un eksaminācijas centra vadītājs Māris Krastiņš. Arī radīt atsevišķu mācību priekšmetu drošības jautājumiem nebūtu efektīvi. Tādēļ visperspektīvākais scenārijs problēmas risināšanai būtu priekšzināšanu sniegšana jau esošo mācību priekšmetu ietvaros un audzināšanas stundās. Tomēr pašlaik ieceres īstenošanai pietrūkst mācību materiālu, pedagogu padziļinātas apmācības drošības jomā, kā arī attiecīga plāna ar atbilstošu finansējumu, kādu varētu rast tikai nākamā budžeta gada ietvaros. Taču sākt padziļinātu bērnu apmācību personīgās drošības jautājumos varētu jau nākamajā mācību gadā.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!