• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satraukums par naudas apgūšanu pārņem arī ministrijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2004., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84572

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kādēļ Latvijai tik daudz nepaveiktu mājasdarbu

Vēl šajā numurā

19.02.2004., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satraukums par naudas apgūšanu pārņem arī ministrijas

Plašsaziņas līdzekļos uzņēmēji līdz šim bieži pauduši savas bažas par Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu naudas kavēšanos. Pēdējo dienu notikumi liecina, ka satraukums par naudas apgūšanu pārņēmis arī ministrijas.

Satiksmes ministrija
raksta vēstuli

Otrdien, 17.februārī, satiksmes ministrs Roberts Zīle finanšu ministram Valdim Dombrovskim nosūtījis vēstuli, kurā aicina pēc iespējas ātrāk sasaukt Eiropas Reģionālās attīstības fonda vadības komiteju nacionālo programmu apstiprināšanai. Kavējot komitejas sasaukšanu, tiek nopietni apdraudēta iespēja apgūt autoceļu nozarei plānotos ES līdzekļus, jo nepieciešamās iepirkuma procedūras nevar uzsākt, kamēr komiteja nav apstiprinājusi nacionālās programmas. Uz satraukumu reaģējusi arī valdība. Kādā no nākamajām Ministru kabineta sēdēm valdība kā atsevišķu jautājumu izskatīs Finanšu ministrijas sagatavoto informāciju par Latvijas gatavību apgūt ES fondu finansējumu.

V.Dombrovskis:
“Latvija iet uz priekšu”

Ministru prezidents Einars Repše vakar valdības sēdē no finanšu ministra vēlējās uzzināt par Latvijas gatavību ES līdzekļu izmantošanai. Premjeru šis jautājums ieinteresējis pēc masu medijos izskanējušās informācijas, ka valsts nav darījusi visu nepieciešamo, lai jau šogad varētu sekmīgi apgūt ES līdzekļus. V.Dombrovskis apliecināja, ka patlaban nekādu šķēršļu nav un darbs notiek saskaņā ar plānoto. Viņš paziņoja, ka Latvija “iet pa priekšu” ES direktīvu prasībām, par ko saņemta Eiropas Komisijas atzinība. Ministrs uzsvēra: nav pamata bažām, ka Latvija nespēs apgūt ES fondu līdzekļus.
Savukārt zemkopības ministrs Mārtiņš Roze uzskata, ka iespējas atbalsta saņemšanai no Eiropas ir ierobežotas. M.Roze nenoliedza, ka sagatavošanās darbu grafiks tiek ievērots, tomēr netiek ņemta vērā faktiskā situācija. Zemkopības ministrs uzsvēra, ka Latvija jau no 1.janvāra varēja saņemt Eiropas fondu līdzekļus, bet dažādu iemeslu dēļ notikusi kavēšanās.

Valdība kopīgi
meklēs risinājumus

E.Repše no V.Dombrovska vēlas saņemt plānu par ES fondu apguvi pa gadiem. Premjers ierosināja jautājumu par ES fondu apguvi izskatīt kādā no valdības sēdēm, lai katrs varētu izteikt savas bažas un lai valdība kopīgi varētu meklēt risinājumus.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!