• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dzelzceļnieki vienojas par sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2004., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84350

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izmēģina halles pāļu dzīšanu

Vēl šajā numurā

13.02.2004., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dzelzceļnieki vienojas par sadarbību

DZELZCELS.PNG (99135 bytes)
Valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” ģenerāldirektors Andris Zorgevics, Dzelzceļu sadraudzības dalībvalstu padomes direkcijas priekšsēdētājs Anatolijs Sidenko un akciju sabiedrības “Krievijas dzelzceļi” pirmais viceprezidents Hasjans Zjabirovs vakardienas preses konferencē, kas veltīta Sadraudzības dalībvalstu dzelzceļa transporta padomes 37.sanāksmes rezultātiem
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I

Sadraudzības dalībvalstu dzelzceļa transporta padomes 37.sēdes, kas sākās 10.februārī un ilga trīs dienas, darba kārtībā bija valstu pārrobežu sadarbība, savstarpējie norēķini un citi dzelzceļa saimnieciskajai darbībai un tranzītpārvadājumiem nozīmīgi jautājumi. Padomes sēdi Rīgā vadīja valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” ģenerāldirektors Andris Zorgevics, un tajā piedalījās padomes priekšsēdētājs Genādijs Fadejevs, akciju sabiedrības “Krievijas dzelzceļi” prezidents, kā arī gandrīz divdesmit valstu dzelzceļa administrāciju vadītāji un pārstāvji, informē “Latvijas dzelzceļa” sabiedrisko attiecību daļa, norādot, ka padomes dalībvalstu dzelzceļš ir viena no lielākajām transporta sistēmām pasaulē, kura dominē tranzītpārvadājumos virzienā no Āzijas un Klusā okeāna valstīm uz Centrālās Āzijas un Eiropas valstīm.
Vakar, 12.februārī, preses konferencē plašsaziņas līdzekļu pārstāvji tika informēti, ka A. Zorgevics un G. Fadejevs parakstījuši vienošanos par kompāniju pārstāvniecību atvēršanu Maskavā un Rīgā.
Padomes dalībvalstis savā darbībā vadās no memoranda par sadarbības principiem starptautiskajos dzelzceļa koridoros, lai radītu savstarpēji izdevīgus nosacījumus kravu un pasažieru pārvadājumos. “Latvijas dzelzceļš” padomē darbojas kopš 1996.gada asociētā dalībnieka statusā. Padomes darbības rezultātā ievērojami uzlabojusies dalībvalstu sadarbība tehnisku, ekonomisku, finanšu un tiesisku jautājumu risināšanā dzelzceļa jomā – radīts drošs dzelzceļa pārvadājumu vadības mehānisms un saglabāta dzelzceļa tīkla tehnoloģiskā vienotība.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!