• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
LOK izdotās grāmatas "Latvijas olimpiskā vēsture. No Stokholmas līdz Soltleiksitijai" atvēršanā 5.februārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2004., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84074

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.02.2004., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

LOK izdotās grāmatas “Latvijas olimpiskā vēsture. No Stokholmas līdz Soltleiksitijai” atvēršanā 5.februārī

Mīļie olimpieši, augsti godātie grāmatas līdzautori, dāmas un kungi!
Man tiešām ir liels prieks būt klāt šādas grāmatas atvēršanā, jo es tās vērtību saskatu vairākās plāksnēs. Mēs tikko redzējām, kā mūsu nākotnes mazās olimpietes mūsu priekšā atnesa šo veikumu, kurā varam redzēt apkopotus visus sasniegumus, ko Latvija spējusi paveikt olimpiskās kustības ietvaros gan pati zem sava karoga, gan arī latviešiem izcīnot augstākos līmeņus un medaļas zem citu valstu karogiem.
Šāda liecība par to, kas sasniegts, man šķiet, ir svarīga vispirms jaunajai audzei, kas dzīvē meklē sev mērķus, ideālus un paraugus. Es saskatu šeit ļoti nopietnu un svarīgu iedvesmas avotu visiem bērniem un pusaudžiem Latvijā. Man gribētos šo grāmatu redzēt pieejamu visās skolās, bibliotēkās, pagastu bibliotēkās, lai talantīgiem bērniņiem un jauniešiem, pašķirstot to, rastos izpratne, ko viens cilvēks var sasniegt ar savām pūlēm, ar savu ieguldījumu, ar savu spēju attīstību un, protams, arī ar smagu darbu un mērķtiecību. Šādam darbam un ieguldījumam var būt rezultāti, turklāt spoži un tādi, kas nes slavu viņu ieguvējam ne tikai tajā neaizmirstamajā brīdī, kad viņš kāpj uz podija, sevišķi zelta medaļas gadījumā, kad skan viņa valsts himna, bet visa mūža garumā, un to atcerēsies vēl paaudzes uz priekšu.
Šajā grāmatā tiek nodots nākotnes kolektīvajai atmiņai tas, uz ko Latvija un latvieši ir spējīgi, un tādā sakarā es to redzētu kā vēl vienu nozīmīgu ķieģelīti mūsu nacionālā pašlepnuma nostiprināšanā. Mēs, maza tauta, maza zeme, maza valsts, varam būt lepni uz to, ko mūsu ļaudis spējuši paveikt olimpiskās kustības ietvaros. Tas, protams, ir katra sportista unikālais sasniegums un cilvēcīgais nopelns, bet tur ir arī komandas darbs, tur ir atbalsts, ko no bērnības snieguši vecāki, tur ir treneru nopelns, tur ir visas sistēmas nopelns, kas palīdz sportu atbalstīt un tā attīstību virzīt uz priekšu. Un tieši tamdēļ es vēlētos izmantot šo izdevību, kad tiek prezentēta šī grāmata, un atgādināt, ka neatkarīgajai Latvijai olimpiskā kustība un tās atbalsts, Latvijas piedalīšanās olimpiādēs ir un paliek valstiski nozīmīga lieta. Mēs esam pēc ilgiem gadiem un lielām grūtībām atguvuši savu neatkarību un tiesības mūsu sportistiem startēt zem neatkarīgās Latvijas karoga. Bet, lai viņi tur varētu startēt, valstij ir jāsaprot, ka tas ir valsts nozīmes pasākums un kā tāds tas ir pelnījis un tam ir nepieciešams arī valsts nozīmes atbalsts. Es ceru, ka pašreizējā valdība un visas nākamās sapratīs šī fakta pamatīgo būtību. Bez atbalsta valsts līmenī tāda valsts kā Latvija ilgi nevar cerēt uz olimpiādes līmeņa sasniegumiem. To nav iespējams ar personīgiem līdzekļiem, ar personīgu iniciatīvu vien paveikt, ir vajadzīga sporta programma valsts mērogā, te ir nepieciešams valsts atbalsts.
Vēršoties pie mūsu olimpiešiem, es kā Valsts prezidente gribētu vēlreiz pasvītrot un atgādināt jums visiem: mēs visi esam par jums ārkārtīgi lepni, mēs visi esam par jums priecīgi, un es ceru, ka šis sējums jums katram mājās uz kafijas galda dos vienu otru patīkamu brīdi, kurā jūs varēsit novērtēt savu devumu visas Latvijas kontekstā. Lai olimpiešiem veselība, veiksmes un turpmāki sasniegumi, nesot Latvijas valsts vārdu plašajā pasaulē!

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!