• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2004. gada 3. februāra noteikumi Nr. 60 "Noteikumi par valsts ugunsdrošības uzraudzības inspektoru kompetenci un kārtību, kādā veicama valsts ugunsdrošības uzraudzība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2004., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/84044

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.61

Kārtība, kādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests veic un vada ugunsgrēku dzēšanu un glābšanas darbus

Vēl šajā numurā

06.02.2004., Nr. 20

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 60

Pieņemts: 03.02.2004.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.60

Rīgā 2004.gada 3.februārī (prot. Nr.5 22.§)
Noteikumi par valsts ugunsdrošības uzraudzības inspektoru kompetenci un kārtību, kādā veicama valsts ugunsdrošības uzraudzība
Izdoti saskaņā ar Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likuma 13.panta trešo daļu
1. Noteikumi nosaka valsts ugunsdrošības uzraudzības inspektoru kompetenci un kārtību, kādā veicama valsts ugunsdrošības uzraudzība.
2. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta specializētā valsts civildienesta ierēdņi ir valsts ugunsdrošības uzraudzības inspektori.
3. Lai kontrolētu normatīvajos aktos noteikto ugunsdrošības prasību ievērošanu objektā, valsts ugunsdrošības uzraudzības inspektori veic ugunsdrošības pārbaudes.
4. Likumā noteiktajā kārtībā apturēt produkcijas izlaidi objektā ir tiesīgs tikai galvenais valsts ugunsdrošības uzraudzības inspektors un viņa vietnieki.
5. Valsts ugunsdrošības uzraudzību objektos īsteno neatkarīgi no to piederības un īpašuma veida, izņemot:

5.1. diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību objektus;

5.2. mežus;

5.3. kuģus un gaisakuģus;

5.4. sauszemes transportlīdzekļus;

5.5. Nacionālo bruņoto spēku objektus.
6. Pamatojoties uz objekta vadītāja (īpašnieka) rakstisku iesniegumu vai savstarpēju līgumu, valsts ugunsdrošības uzraudzības inspektori var piedalīties šo noteikumu 5.punktā minēto objektu apsekošanā un sniegt ieteikumus ugunsdrošības jautājumos.
7. Ugunsdrošības pārbaudes var būt plānotas un neplānotas.
8. Plānotās ugunsdrošības pārbaudes veic ne biežāk kā divas reizes gadā saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vai tā teritoriālās struktūrvienības vadītāja apstiprinātu darba plānu. Ugunsdrošības pārbaudes plāno, ņemot vērā ēku, būvju un tehnoloģisko procesu ugunsbīstamību, ēku lietošanas veidu, kā arī ugunsgrēku statistiku.
9. Neplānotās ugunsdrošības pārbaudes veic:

9.1. lai pārbaudītu informāciju par iespējamiem normatīvajos aktos noteikto ugunsdrošības prasību pārkāpumiem, ja saņemtas sūdzības, iesniegumi un iestāžu pieprasījumi;

9.2. lai novērstu ugunsdrošības pārkāpumus, ņemot vērā ugunsgrēku un ugunsdrošības pārkāpumu statistiku;

9.3. saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vai tā teritoriālās struktūrvienības vadītāja rīkojumu.
10. Viena objekta ugunsdrošības pārbaude nevar būt ilgāka par mēnesi. Ja objektīvu iemeslu dēļ mēneša termiņu nav iespējams ievērot, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vai tā teritoriālās struktūrvienības vadītājs pārbaudes termiņu var pagarināt uz laiku, kas nepārsniedz divus mēnešus.
11. Pirms ugunsdrošības pārbaudes valsts ugunsdrošības uzraudzības inspektors uzraugāmā objekta vadītājam, viņa pilnvarotajam pārstāvim vai fiziskajai personai nosauc savu amatu, uzvārdu, uzrāda dienesta apliecību, kā arī pēc minēto personu pieprasījuma sniedz informāciju par normatīvajiem aktiem, ar kuriem saskaņā pārbaudi veiks un kuros noteikto ugunsdrošības prasību ievērošanu pārbaudīs.
12. Ugunsdrošības pārbaudes laikā atklāto normatīvajos aktos noteikto ugunsdrošības prasību pārkāpumu novēršanas pasākumus un to izpildes termiņus norāda pārbaudes aktā — priekšrakstā, ko valsts ugunsdrošības uzraudzības inspektors izsniedz pārbaudāmā objekta vadītājam, viņa pilnvarotajai personai vai fiziskajai personai, ja tā ir objekta īpašnieks (valdītājs).
13. Priekšrakstā norādītos ugunsdrošības pasākumus pamato ar atsaucēm uz attiecīgajiem normatīvajiem aktiem. Priekšrakstā var iekļaut ieteikumus ugunsdrošības stāvokļa uzlabošanai objektā.
14. Ja ēkas, būves un iekārtas projektētas, būvētas un nodotas ekspluatācijā saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktajām ugunsdrošības prasībām, kas bijušas spēkā to ekspluatācijā nodošanas brīdī, jaunu normatīvo aktu ugunsdrošības prasības tām nepiemēro, izņemot gadījumus, ja šo ēku, būvju un iekārtu ekspluatācija rada nepieļaujamu risku cilvēkiem un materiālajām vērtībām.
Ministru prezidents E.Repše

Iekšlietu ministrs M.Gulbis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!