• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Izglītības likumā un integrētu sabiedrību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2004., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83780

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starptautiskā foruma "Genocīda novēršana: draudi un atbildība" dalībniekiem Stokholmā 2004.gada 26.janvārī

Vēl šajā numurā

30.01.2004., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Par grozījumiem Izglītības likumā un integrētu sabiedrību

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 29.janvārī, Rīgas pilī tikās ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski, uzsverot, ka šobrīd aktuālo Izglītības likuma grozījumu mērķis ir panākt, lai Latvijā veidotos arvien integrētāka sabiedrība un tajā pašā laikā netiktu apspiestas nacionālās minoritātes. Pēc prezidentes sacītā, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā vakar akceptētie grozījumi Izglītības likumā, kas paredz, ka 60% mācību vielas apgūstami latviešu valodā, bet 40% – mazākumtautību valodā, turklāt izglītības iestādes pašas var izvēlēties, kurus priekšmetus mācīt mazākumtautību valodā, ir iepriekš panākts kompromiss.
Prezidente uzsvēra, ka Izglītības likuma grozījumu mērķis ir panākt, lai valstī nepastāvētu divu vai trīs kopienu situācija, kurā kopienas nav spējīgas savā starpā sazināties. “Valstij jāgarantē, lai katrs bērns būtu spējīgs darboties latviešu valodā. Bet mēs respektējam mazākumtautību tiesības, viņu valodu un kultūras mantojumu,” sacīja V.Vīķe-Freiberga.
Tikšanās laikā uzsvērts, ka Izglītības likuma grozījumiem jābūt skaidriem, lai izslēgtu dažādas interpretācijas iespējas.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!