• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bij. ASV valsts sekretāre Madeleina Olbraita, tiekoties ar Latvijas Valsts prezidenti, Ministru prezidentu un ārlietu ministri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2004., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83611

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gatavojoties svinēt Latvijas pievienošanās dienu ES

Vēl šajā numurā

28.01.2004., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Bij. ASV valsts sekretāre Madeleina Olbraita, tiekoties ar Latvijas Valsts prezidenti, Ministru prezidentu un ārlietu ministri

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 27.janvārī, Rīgas pilī tikās ar bijušo ASV valsts sekretāri Madeleinu Olbraitu. Sarunā prezidente augstu novērtēja M.Olbraitas personīgo ieguldījumu postkomunisma valstu brīvības un demokrātijas centienos, kā arī pateicās par spēcīgo atbalstu Latvijai NATO paplašināšanās un integrācijas procesos. “Vienmēr atcerēšos, ka katrā tikšanās reizē esmu varējusi pārliecināties, ka esat patiesa Latvijas un Baltijas valstu centienu atbalstītāja,” sacīja prezidente.
M.Olbraita, tiekoties ar V.Vīķi-Freibergu, slavēja Latviju par tās izcilajiem sasniegumiem reformu gaitā un valsts attīstībā. Bijusī ASV valsts sekretāre sacīja, ka Latvijas prezidente kopš savas stāšanās amatā ir visizcilākā savas valsts interešu aizstāve un virzītāja. Viņa pauda gandarījumu par iespēju apmeklēt Latviju: “Jūs esat tik daudz sasnieguši, un Latvija patiesi ir skaista zeme.”
Abas puses pārrunāja Pasaules sieviešu līderu padomes būtisko lomu un iespaidu, ko tā sniedz sieviešu efektīvā iesaistē valsts politikā un ekonomikā. Valsts prezidente atzīmēja, ka Latvijā ir nozīmīgi veicināt sieviešu iesaisti mazo uzņēmumu veidošanā, kas var būtiski mainīt sociālo klimatu apkārtnē un dot ieguldījumu novada attīstībā.

V.Vīķe-Freiberga un M.Olbraita pārrunāja ģeopolitiskās un ekonomiskās tendences, kas pagājušajā nedēļā izskanēja Pasaules ekonomikas forumā Davosā Šveicē. Abas puses bija vienisprātis, ka viena no iespējām, kā pasaules sabiedrībā veicināt drošību un labklājību, ir sociālās atbildības paplašināšana no valsts sektora līdz uzņēmējdarbībai. Prezidente atzīmēja, ka forums ir laba iespēja fokusēt redzējumu par savas valsts iespējām un attīstību pasaulē.

Valsts prezidenta preses dienests


Vakar, 27.janvārī, Ministru prezidents Einars Repše tikās ar bijušo ASV valsts sekretāri Madeleinu Olbraitu.
Sarunas sākumā E.Repše pateicās par ASV valdības atbalstu Latvijas neatkarības atgūšanā, integrācijā NATO un valsts reformu īstenošanā. M.Olbraita atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto – integrāciju NATO un Eiropas Savienībā – un izteica gandarījumu, ka arī prezidenta Džordža Buša administrācija turpina īstenot ASV atbalstu Latvijai. M.Olbraita pauda sapratni par Latvijas īstenoto reformu nozīmīgumu un vēl pārvaramajām grūtībām.
Ministru prezidents raksturoja Latvijas paveikto un iezīmēja risināmās problēmas, kā vienu no būtiskām un vēl nesakārtotām jomām minot veselības aprūpi. M.Olbraita bija vienisprātis par veselības aprūpes jautājumu nozīmīgumu.
Bijusī ASV valsts sekretāre atzinīgi novērtēja Latvijas sniegto atbalstu ASV politikai, kas apliecina ciešo partnerību starp ASV un Latviju. M.Olbraita izteica pārliecību, ka Latvijas dalība NATO veicinās stabilitāti reģionā. E.Repše piekrita, ka tā būs iespēja palielināt drošību Eiropā un pozitīvi ietekmēt jaunās NATO kaimiņvalstis.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments


Vakar, 27.janvārī, ārlietu ministre Sandra Kalniete tikās ar bijušo ASV valsts sekretāri Madeleinu Olbraitu.
Sandra Kalniete tiekoties uzsvēra, ka ASV ir viens no Latvijas svarīgākajiem stratēģiskajiem partneriem un pateicās ASV un Madeleinai Olbraitai personīgi par demokratizācijas procesu attīstību Austrumeiropā, ASV un Baltijas hartas galveno uzdevumu izpildi, kā arī par veiksmīgo NATO paplašināšanās procesu. M.Olbraita atzina, ka ir patiesi gandarīta par to, kas noticis ar Latviju. Viņa gan izteica nožēlu, ka nav valsts sekretāre vienā laikā ar S.Kalnieti, jo savā laikā bija radīta ārlietu ministru sieviešu neformāla grupa, kas veiksmīgi darbojusies.
M.Olbraita interesējās par S.Kalnietes kā nākamās Eiropas Komisijas komisāres darbu un tām jomām, kurās ministre vēlētos darboties. S.Kalniete atbildēja, ka tas varētu tikt izlemts pēc tikšanās ar EK prezidentu Romāno Prodi 11.februārī.
M.Olbraita uzsvēra, ka valsts un pilsoņu veselība ir ļoti būtiska jebkuras valsts nākotnei. S.Kalniete pilnībā piekrita valsts sekretāres kundzei un pastāstīja, ka jaunajā Latvijas Ārpolitikas koncepcijas projektā labklājība minēta kā valsts attīstības pamats.
M.Olbraita un S.Kalniete pārrunāja arī situāciju Gruzijā, un abas bija vienisprātis, ka būtu aktīvāk jāatbalsta demokrātiskās pārmaiņas šajā valstī.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!