• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas vēstnieks NATO, atrodoties vizītē Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.01.2004., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2004.gada 27.janvāra sēdē

Vēl šajā numurā

28.01.2004., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Latvijas vēstnieks NATO, atrodoties vizītē Afganistānā

Vakar, 27. janvārī, Latvijas Republikas pastāvīgās pārstāvniecības NATO vēstnieks Imants Lieģis kopā ar citiem alianses dalībvalstu un ielūgto valstu vēstniekiem sāka vairāku dienu vizīti Afganistānā.
Vizītes laikā vēstnieki iepazīsies ar ISAF (Starptautisko drošības atbalsta spēku) darbību, tiksies ar NATO un ANO pārstāvjiem, kā arī ar Afganistānas prezidentu Karzai, ārlietu ministru Abdulu Abdulu un aizsardzības ministru Fahimu Kanu. Vēstnieki apmeklēs Vācijas vadīto Kunduzas provinču atjaunošanas vienību, kuru ISAF pārņēma no Koalīcijas spēku vadības 6. janvārī.
Apmeklējot Kabulu, Lieģis tiksies ar astoņiem Latvijas militārajiem mediķiem un civilās/militārās sadarbības virsnieku, kas ISAF sastāvā piedalās miera uzturēšanas misijā Afganistānā.
2003. gada augustā NATO pārņēma ISAF operācijas vadību un tādējādi pirmo reizi alianses vēsturē iesaistījās drošības garantēšanā ārpus NATO tradicionālās transatlantiskās telpas.
Afganistānas stabilitāte un drošības nodrošināšana ir noteikta par NATO šābrīža galveno prioritāti. ISAF jeb Starptautiskie drošības atbalsta spēki tika izveidoti ar nolūku palīdzēt Afganistānas pagaidu valdībai nodrošināt mieru ISAF atbildības zonā, kas ietver Kabulu un ap to esošo teritoriju. Nesen NATO paplašināja savu lomu, uzņemoties veikt drošības garantēšanu ārpus galvaspilsētas – Kunduzas reģionā. Tā bija pirmā plānotās alianses misijas paplašināšanas kārta citos Afganistānas reģionos.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!