• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente Davosas Ekonomikas forumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2004., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83453

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Žurnālisti viesos pie ārlietu ministres

Vēl šajā numurā

23.01.2004., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente Davosas Ekonomikas forumā

DAVOSA2.PNG (94915 bytes)
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Davosā sarunā ar NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Sheferu
Foto: EPA/A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga kopš otrdienas atrodas Šveicē, kur piedalās Davosas Ekonomikas forumā.
Pavisam Davosas forumā šogad piedalās 30 valstu vadītāji, 75 ministri, 28 reliģiskie un 50 nevalstisko organizāciju vadītāji, kā arī uzņēmēji un kultūras darbinieki. Dalībnieku vidū ir ANO un NATO ģenerālsekretāri, Eiropas Parlamenta prezidents, Polijas prezidents, Kanādas un Turcijas premjerministri, Jordānijas karalis, Starptautiskās olimpiskās komitejas prezidents, ietekmīgākie biznesa aprindu un nevalstisko organizāciju līderi.

Šā gada diskusiju pamattēmas ir pārticība un drošība. Foruma laikā – līdz svētdienai, 25. janvārim – notiks vairāk nekā divsimt simpoziju un diskusiju par sadarbību, panākot drošību un labklājību pasaulē.
Latvijas Valsts prezidente Davosā runās vairākkārt, pamatā par “Baltijas valstu recepti”, caur iekšpolitisko un ārpolitisko valstu stratēģiju rodot savu vietu mūsdienu mainīgajā pasaulē. Vakar, 22. janvārī, mūsu prezidente diskusijā “Ceļā uz Eiropas aizsardzības spējām” analizēja drošības jautājumus. Šodien Vaira Vīķe-Freiberga lūgta runāt par jaunajiem Eiropas un transatlantiskajiem drošības izaicinājumiem un demokrātijas telpas paplašināšanos. Latvijas Valsts prezidentes runas nosaukums ir “Ceļā uz jaunu demokrātijas vilni”. V.Vīķe-Freiberga izmanto arī foruma neformālās iespējas, lai runātu par Latvijas nākotnes iespējām un veidotu valstij jaunus kontaktus dažādās sadarbības jomās.
Davosas Ekonomikas forumā piedalās arī Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers.
Vakar Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Davosas pasaules ekonomikas foruma laikā tikās ar Pasaules sieviešu līderu padomes prezidenti Mēriju Robinsoni (bijušo Īrijas prezidenti, bijušo ANO cilvēktiesību komisāri). Neformālajā sarunā Valsts prezidente ar Mēriju Robinsoni pārrunāja Eiropas un pasaules politisko dienaskārtību, uzsverot nozīmību, ko nākotnei nesīs Eiropas paplašināšanas process. M.Robinsone pauda prieku, ka Eiropas paplašināšanās notiks viņas dzimtās valsts Īrijas galvaspilsētā Dublinā. Pārrunātas aktualitātes, kas saistītas ar pasaules sieviešu līderu padomi. Prezidente vēlēja M.Robinsonei organizācijas prezidentes amatā veiksmi un ieceru īstenošanos.
Valsts prezidente Davosas pasaules ekonomikas foruma ietvaros piedalās vairākos Pasaules sieviešu līderu padomes organizācijas pasākumos, runājot par efektivitāti, ko valstu un organizāciju attīstībai sniedz sieviešu aktīva iesaiste, tajā skaitā nozīmīgos amatos. M.Robinsone sacīja, ka padome ir ļoti gandarīta par Latvija prezidentes aktīvo līdzdalību organizācijā un ir atvēra visdažādākajiem sadarbības priekšlikumiem arī turpmāk. Apspriestas iespējas Latvijas prezidentes un organizācijas sadarbībā šogad.
Vaira Vīķe-Freiberga Davosas pasaules ekonomikas forumā sniedz intervijas daudziem nozīmīgiem pasaules plašsaziņas līdzekļiem, kas pauž lielu interesi par Latviju kā par topošo Eiropas Savienības dalībvalsti. V.Vīķe-Freiberga intervijā tiek lūgta izteikties ne tikai kā Latvijas Valsts prezidente, bet arī kā autoritāte, kuras viedoklis ir būtisks, runājot par jaunās Eiropas nākotni reģionālajā un Eiropas kontinenta kontekstā. Prezidente ir sniegusi intervijas TV kompānijām “CNBC” un “France 2”, Brazīlijas laikrakstam “O Globo”, kā arī pasaules ziņu aģentūrām.

Pēc Valsts prezidenta preses dienesta informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!