• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tūrisma uzņēmēji iebilst pret konkurences izkropļojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2004., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83410

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kādas galvaspilsētas funkcijas uzņemtos Rīga

Vēl šajā numurā

23.01.2004., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tūrisma uzņēmēji iebilst pret konkurences izkropļojumiem

Latvijas tūrisma uzņēmēji neatbalsta atvieglotu noteikumu piemērošanu tā sauktajām zemo cenu aviosabiedrību darbībai Latvijas tirgū.

Latvijas Tūrisma aģentu asociācija, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, asociācija “Lauku ceļotājs” un organizācija “Inspiration Riga” nosūtījusi atklātu vēstuli ekonomikas ministram Jurim Lujānam, kurā norādītas iespējamās negatīvās sekas, ja “lētajām aviokompānijām” tiktu izvirzīti atviegloti noteikumi.
Vēstulē norādīts, ka šo lidsabiedrību ienākšana Latvijas tūrisma tirgū ir atbalstāma, bet ne uz citu aviopārvadātāju rēķina.
“Nekādā gadījumā tirgū nav pieļaujamas monopoltiesības kādai vienai aviokompānijai. Tas mazinātu konkurenci, izkropļotu brīvā tirgus attiecības un rezultātā negatīvi ietekmētu pašu galveno – Latvija, kā arī citas valstis, uz kurām gribam ceļot paši, nekļūtu vieglāk sasniedzama, jo no tirgus aizietu citi aviopārvadātāji, tā samazinot piedāvājumu kopumā, pat nerunājot par draudiem pakalpojumu kvalitātei un drošībai,” teikts tūrisma uzņēmēju vēstulē.
“Lēto aviokompāniju” lidojumu saraksti nav saskaņoti ar citiem starptautiskajiem reisiem, tām nav savstarpējo līgumu ar citām aviokompānijām par pārvadājumiem, tās izmanto lidlaukus, kuri ir 80 – 100 kilometru attālumā no lielajiem starptautiskajiem lidlaukiem. Daudzos gadījumos cena par lidojumu kopā ar lidostas nodokļiem un transportu no attālā lidlauka līdz ceļojuma galamērķim ir tāda pati kā citām aviokompānijām, uzskata tūrisma uzņēmēju profesionālo asociāciju pārstāvji.
Viņi arī uzsver, ka šādi noteikumi ir neizdevīgi tiem, kas ceļo biznesa darīšanās. Taču, kā uzskata tūrisma uzņēmēju pārstāvji, šie tūristi ir Latvijai izdevīgākie – pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, katrs ārzemju tūrists 2002.gadā Latvijā iztērējis Ls 19,9, bet katrs biznesa tūrists – Ls 40,9.
“Nekādā gadījumā nedrīkstētu pieļaut izspiest no tirgus lielos starptautiskos pārvadātājus, bet tiem arī jānodrošina labvēlīga biznesa vide Latvijā,” norāda tūrisma uzņēmēji.
Vēstulē pausts uzskats, ka arī “lēto aviokompāniju” lidostai nebūtu jāatrodas Rīgā. Piemērotas vietas būtu jāmeklē aptuveni 70 kilometru rādiusā no galvaspilsētas, piemēram, Jelgavā.

Pēc LETA informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!