• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
- Atbalstot zināšanu un informācijas sabiedrības veidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2004., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83114

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

15.01.2004., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Valsts prezidente

— Atbalstot zināšanu un informācijas sabiedrības veidošanu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 13.janvārī piedalījās Latvijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācijas (LITTA) šā gada pirmajā valdes sēdē, kurā  izteica atbalstu zināšanu un informācijas sabiedrības veidošanai, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) industrijas attīstībai ar augstas pievienotās vērtības produktiem un pakalpojumiem.
Pārrunāta projekta “latvija@pasaule” realizēšanas gaita. Projekta mērķis ir sasniegt kritisko masu interneta lietotāju informācijas sabiedrības ieviešanai Latvijā, t.i., 10% no visiem iedzīvotājiem (ap 140 000) vai 80% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem. Infrastruktūras jomā projekta mērķis ir 1000 publiskie piekļuves punkti, kas divu gadu laikā aprīkoti ar datoriem un internetu. Tika pārrunātas iespējas veicināt sabiedrības iniciatīvu par informācijas piekļuvi tīmeklī, kur nozīmīga loma būtu jāuzņemas arī valstij sadarbībā ar pašvaldībām, bibliotēkām, skolām.
Sarunā ar valdes locekļiem prezidente uzsvēra LITTA būtisko lomu nozares attīstībā, kā arī Latvijas starptautiskajā apritē. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka Latvija informācijas tehnoloģiju (IT) jomā spēj sniegt ļoti augstvērtīgus pakalpojumus, par ko liecina visai sekmīgi starptautiski veiktie projekti un kompāniju apvienošanās klasterī to īstenošanai. Labas perspektīvas var sniegt arī reģionālie Baltijas valstu sadarbības projekti jaunās ES kontekstā, pie kuriem LITTA šobrīd aktīvi strādā. Prezidente atzinīgi novērtēja faktu, ka IT nozare šobrīd jau veido 5% no valsts iekšzemes kopprodukta, atzīstot tās potenciālu palielināt šo apjomu.
Runājot par nozares sasaisti ar valsts tēlu, V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka “mūsu mērķis ir viens – caur valsts prioritātēm un aktīvu darbu informācijas un zināšanu sabiedrības veidošanā panākt, lai Latvija uz pasaules globusa būtu vieta, kuru visi pazīst”.
Sarunā tika minēta arī 2003.gada nogalē Ženēvā ANO Pasaules sammitā par informācijas un zināšanu sabiedrības veidošanu pieņemtā deklarācija par šādas sabiedrības lomu pasaules attīstībā, norādot arī uz valodu attīstības un kultūras mantojuma saglabāšanas jaunajām iespējām informācijas un zināšanu sabiedrībā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!