• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzticamākie Latvijas policisti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2004., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 14. janvārī

Vēl šajā numurā

15.01.2004., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzticamākie Latvijas policisti

POLIC01.PNG (100350 bytes)
Akcijas “Policists, kuram es uzticos” uzvarētāji: Krāslavas RPP Kārtības policijas dežūrdaļas speciālists Jānis Trubačs, Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis, Kuldīgas RPP Kuldīgas iecirkņa priekšnieka pienākumu izpildītājs Rinalds Gūtpelcs, Aizkraukles rajona Kokneses policijas iecirkņa Pļaviņu pilsētas policijas iecirkņa vecākā inspektore Ņina Maškova, Madonas RPP Ērgļu policijas iecirkņa vecākais iecirkņa inspektors Laimonis Kļaviņš, iekšlietu ministrs Māris Gulbis, Limbažu RPP Kārtības policijas Salacgrīvas policijas iecirkņa priekšnieks Ivo Viļķins, Rīgas RPP Kārtības policijas biroja Atļauju sistēmas nodaļas priekšniece Inta Lācīte, Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas iecirkņa nodaļas policijas 10.iecirkņa inspektors Aigars Užulis un Talsu RPP Kārtības policijas iecirkņa inspektoru grupas vecākais iecirkņa inspektors Dainis Redviņš
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Noslēgusies akcija “Policists, kuram es uzticos”, un vakar, 14.janvārī, nosaukti uzvarētāji

Noslēgusies akcija “Policists, kuram es uzticos”, un 14.janvārī Iekšlietu ministrijā nosaukti uzvarētāji – par tādiem vērtēšanas komisija atzinusi astoņus Valsts policijas darbiniekus. Uzvarētāji, kurus šogad noteica pēc reģiona principa, balvā saņems ārzemju braucienu maijā uz Ungāriju.
Akcijas mērķis bija apzināt un godināt tos Valsts policijas darbiniekus, kuri ieguvuši lielāko sabiedrības uzticību un atzinību, godprātīgi kalpojot sabiedrībai. Balsošanā piedalījušies 539 iedzīvotāji. Šoreiz balsotājiem salīdzinājumā ar iepriekšējām akcijām bija izvirzīti striktāki nosacījumi – anketā vajadzēja norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, dzīvesvietu un kontakttālruni, kā arī raksturot policijas darbinieka attieksmi saskarsmē ar iedzīvotājiem, minot konkrētus gadījumus. Piemēram, kāda Ērgļu iedzīvotāja, balsojot par Ērgļu policijas iecirkņa vecāko iecirkņa inspektoru Laimoni Kļaviņu, raksta: “Viņš ir pagasttiesas labā roka, pirmais palīgs, kad atskan palīgā sauciens. (..) Viņam ir liela autoritāte nepilngadīgo, tā saucamo grūto pusaudžu vidū, jo brīvajos brīžos inspektors pulcē ap sevi smagatlētikas nodarbībās tieši šos zēnus. Daudziem nepilngadīgajiem ir palīdzējusi tieši tāda iecirkņa inspektora attieksme – nesavtīga, draudzīga, brīdinoša – patiesi audzinoša.” Aktīvākie balsotāji bijuši Aizkraukles iedzīvotāji, vairāki desmiti anketu saņemtas arī no Valmieras, Limbažu, Madonas, Kuldīgas un Krāslavas rajoniem. Kopumā nobalsots par 175 Valsts policijas pilsētu un rajonu policijas pārvalžu darbiniekiem.
Komisijai nebija viegli noteikt uzvarētāju atsevišķos rajonos. Iemesls – balsots par vairākiem policijas darbiniekiem no konkrētā rajona, bet par katru no tiem saņemtas tikai dažas anketas vai arī bijusi zema iedzīvotāju aktivitāte, un kopumā no rajona saņemtas tikai dažas anketas. Piemēram, no Liepājas rajona atsūtītajās anketās minēti deviņu policijas darbinieku vārdi, taču par katru no tiem balsojuši ne vairāk kā divi iedzīvotāji. Lielākais izvirzīto policijas darbinieku skaits ir Aizkraukles, Daugavpils un Madonas rajonos – katra rajona iedzīvotāji balsojuši par vienpadsmit policijas darbiniekiem. Savukārt no Preiļu rajona saņemta tikai viena anketa, no Jūrmalas – divas, bet no Dobeles un Saldus rajoniem – pa trīs anketām. Turklāt vairāk nekā simtu anketas komisija atzina par nederīgām – tajās nebija norādīta visa akcijas nolikumā prasītā informācija. Tieši tādēļ akcijas vērtēšanas komisija grozīja akcijas nolikumu – akcijas uzvarētājus noteica pēc reģionu principa, nevis kā iepriekšējos gados izvirzīja katra rajona labāko policistu.

Ilze Apine, “LV”

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!