• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdība atbalsta jauno lauksaimniecības likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2004., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/83050

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jau šogad mazās pensijas pakāpeniski palielināsies

Vēl šajā numurā

14.01.2004., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdība atbalsta jauno lauksaimniecības likumu

Ministru kabinets (MK) vakar, 13.janvārī, atbalstīja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Likumu par lauksaimniecību un lauku attīstību, kas nodrošinās lauksaimniecības kā vienas no tautsaimniecības pamatnozarēm attīstību un noteiks tās un lauku ilglaicīgu attīstības politiku saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) normatīvo aktu prasībām un Latvijas Republikas starptautiskajām saistībām.
Likumprojekts paredz pilnībā pārņemt ES Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) un Kopējās zivsaimniecības politikas (KZP) mehānismus. Normatīvā akta projekts arī nosaka, ka lauksaimniecība un lauku attīstības politika tiks īstenota saskaņā ar ES KLP un KZP pamatnostādnēm, ievērojot reģionu un nozaru īpatnības.
Lauku attīstības un zivsaimniecības jautājumi pašreizējā Lauksaimniecības likumā netika regulēti. Līdz ar to, pārņemot ES strukturālo politiku un lauku attīstību, nacionālajā likumdošanā ir jāatrunā normas, kas nodrošinātu ES strukturālas politikas, lauku attīstības un zivsaimniecības produktu kopējā tirgus pārņemšanu un administrēšanu, skaidro atbildīgā ministrija.
Bez galvenā Lauksaimniecības likuma pašreiz ir spēkā likums “Par cukuru”, kas nosaka Latvijā ražotā cukura iekšējā tirgus ekonomisko un tiesisko aizsardzību, nodrošinot Latvijas iedzīvotājus ar Latvijā ražoto cukuru, kā arī aizsargā vietējos cukurbiešu audzētājus un rada vienādus ekonomiskos nosacījumus visiem cukura ražotājiem.
Pēc ministrijas domām, jaunais normatīvais akts pēc tā pieņemšanas Saeimā un stāšanās spēkā nodrošinās ilgtspējīgu lauksaimniecības un lauku attīstību saskaņā ar ES prasībām un starptautiskajām saistībām. Tāpat efektīvāk tiks izmantoti ES līdzekļi lauksaimniecībai un lauku attīstībai, tiks nodrošināta lauksaimniecības nozares strukturēta attīstība. Līdz ar ES KLP mehānismu pārņemšanu palielināsies administratīvo procedūru skaits.
Likums pēc tā pieņemšanas Saeimā stāsies spēkā šā gada 1.februārī, bet darbību pārstās 1996.gadā pieņemtais Lauksaimniecības likums.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!